Sou a: Inici / Noticies / Aerosport celebra enguany el seu 25è aniversari

Aerosport celebra enguany el seu 25è aniversari

Més d’una vintena de pilots participaran diumenge en un festival amb exhibicions i vols acrobàtics i es preveu que durant el cap de setmana hi assisteixin més de 200 avions i pilots
25-04-2017

Aerosport, l'única fira dedicada a l’aeronàutica esportiva i lleugera de l’Estat espanyol arribarà els dies 6 i 7 de maig a la seva 25a edició. Organitzada per Fira Igualada des de l’any 1993, Aerosport està plenament consolidada com el punt de trobada entre professionals i aficionats a l’aeronàutica i com la fira de referència del sector on es poen trobar les novetats més representatives d’aquest món.

Per celebrar aquesta efemèride, Fira Igualada ha fet un esforç per recuperar el festival aeri que s’havia deixat de celebrar anys enrere. El festival que tindrà lloc el diumenge 7 de maig de 12 a 14 hores comptarà amb més d’una vintena de participants que faran diverses exhibicions i demostracions i vols acrobàtics. Al cel d’Igualada i d’Òdena i especialment sobre l’aeròdrom Igualada-Òdena es podrà veure volar la patrulla italiana Blue Circe que amb els seus quatre avions faran diverses acrobàcies, en aquest mateix sentit, el festival aeri també comptarà amb el campió Europeu i d’Espanya absolut d’acrobàcia, el navarrès Cástor Fantoba i amb el també pilot d’acrobàcia, l’igualadí Àlex Balcells.

A més dels pilots d’acrobàcia, el festival també comptarà amb trikes que faran exhibicions amb fum, biplans que reprodueixen aparells antics, autogirs, un veler, yaks 52, paracaigudistes, velers, un helicòpter i drons que també faran exhibicions. El festival compta amb la direcció tècnica de Rafa Galdón, controlador aeri. Galdón que fa anys que col·labora desinteressadament amb el certamen i que professionalment es dedica a aquest món, és també el controlador aeri de l’Aerosport.

Més de 200 avions · Al llarg de l’Aerosport es preveu que hi assisteixin més de 200 aparells de Catalunya, l’Estat espanyol i algun d’altres països d’Europa. Enguany s’aconsella que els pilots que hi vulguin assistir formalitzin la seva inscripció prèviament a través de la pàgina WEB del certamen. Formalitzant la inscripció, els pilots rebran tiquets per a ells i els acompanyants per a un dinar amb la resta de pilots participants. També s’obsequiarà a l’aeroclub amb més participants i al model d’avió amb més membres assistents a l’Aerosport.

Més expositors · D’altra banda, la zona d’exposició de l’Aerosport comptarà amb més d’un 20% d’expositors i marques confirmades respecte a l’edició de l’any passat. Els expositors provenen de Catalunya, Espanya, França i Andorra. Hi ha previstos més d’una seixantena d’expositors i marques del món del vol a motor, ultralleugers, vol a vela, motovelers, acrobàcia, paramotor, helicòpters, construcció amateurs, complements i accessoris aeronàutics, escoles de pilots, aeroclubs, mercat d’ocasió, simuladors i drons. La zona fira d’expositors estarà oberta dissabte de 10 a 19 hores i diumenge de 10 a 15 hores i està a oberta tant a públic general com professional.

Activitats per a tots els públics · L’Aerosport està pensant per passar el dia en família. És per això que la fira té prevista una zona d’aparcament gratuït a l’entrada de l’aeròdrom, una zona de restaurant que ofereixen entrepans i també la possibilitat de dinar, i durant tot el dia hi haurà moviment aeri amb enlairaments i aterratges, així com la zona d’expositors oberta amb simuladors de vol, entre d’altres. A més, els visitants que ho desitgin poden fer batejos de vol amb algunes de les empreses expositores. Dissabte, a més, també hi haurà un taller infantil gratuït perquè els més menuts puguin fer avions i conferències tècniques. Durant tot el cap de setmana també es podrà visitar una exposició fotogràfica que recull la història dels 25 anys de l’Aerosport en imatges.

L’Aerosport se celebra els dies 6 i 7 de maig a l’Aeròdrom Igualada-Òdena. Està organitzat per Fira Igualada i pel propi aeròdrom i compta amb el suport dels Ajuntaments d’Igualada i Òdena. Aerosport és una activitat gratuïta i la millor manera d’arribar-hi és per la sortida 557 de l’autovia A2.

(*informació via Aerosport / Fira d'Igualada)

  • Compartir