Sou a: Inici / Noticies / Campanya de prevenció d'agressions sexistes

Campanya de prevenció d'agressions sexistes

La Macomunitat de la Conca d'Òdena impulsa una iniciativa per sensibilitzar i prevenir actituds sexistes durant la Festa Major d’Igualada.
23-08-2016

Partint de diverses experiències i campanyes iniciades per entitats del territori a favor de les relacions lliures de sexisme, com per exemple la campanya de La Coll@nada No és no, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) promou enguany la campanya per a municipis lliures d’agressions sexistes, en el marc de les festes majors i ambients festius i d’oci nocturn.

Les festes majors són esdeveniments per a la socialització i el divertiment, on la base és passar-ho bé i esbargir-se, però on sovint es donen situacions incòmodes o comportaments de caire sexista. Actituds com la insistència, els tocaments, l’assetjament, les bromes, la gelosia o l’excés de control són les que incorpora aquesta campanya que, sota el lema No en deixem passar ni una!, pretén visualitzar-les i identificar-les, conscienciant el conjunt de la ciutadania que cal aturar-les i no permetre-les. Aquestes situacions s’agreugen en contextos festius i és per això que la campanya també vol deixar clar que res justifica cap agressió. El cartell il·lustratiu incorpora precisament la frase Ni la meva forma de vestir ni l’alcohol justifiquen cap agressió.

La campanya es podrà veure en espais i places d’Igualada on hi haurà concerts, com les Barraques o la Revetlla de les Places. S’ha enregistrat també una falca que es podrà escoltar a través de la radiofonia dels concerts i es repartiran adhesius amb el lema.

  • Compartir
Pertany a: , ,