Sou a: Inici / Noticies / Conferència de Jordi Griset al voltant de les rajoles hidràuliques

Conferència de Jordi Griset al voltant de les rajoles hidràuliques

Aquest destacat col·leccionista reivindicarà el valor dels paviments hidràulics d’ara fa un segle en el marc de l’exposició Catifes de ciment
22-09-2017

Jordi Griset ha recollit en una publicació els seus coneixements i la seva experiència com a col·leccionista de paviment hidràulic. Es tracta de L’art del mosaic hidràulic a Catalunya, publicat per Viena Edicions, que presentarà al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia aquest dijous, 28 de setembre, a les 18h, en del marc de l’exposició Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica.

Al llarg d’uns quants anys, Griset ha reunit més de ss-centes rajoles que conformen una col·lecció molt singular, només comparable en quantitat a la que conserva el Museu d’Història de Barcelona. Fa més de quinze anys que ha salvat, sovint de l’oblit i de la pèrdua segura, exemplars de tot tipus: alguns de fa més de cent anys, d’altres de factura modernista i d’altres d’artistes de renom. El seu interès també l’ha portat a la recerca de catàlegs de fàbrica –en té més d’un centenar– i de documentació relacionada al voltant del paviment que va estar tan en boga entre les classes benestants de finals del segle XIX i de les primeres dècades del segle XX. Tot el coneixement reunit al llarg d’aquests anys es troba al seu llibre, l’objectiu principal del qual, diu, és “reivindicar el paviment hidràulic com un producte artístic i salvar-lo del menysteniment i del poc valor que fins ara se li ha donat”.

Un treball de mil alumnes enriqueix l’exposició · També amb motiu de l’exposició Catifes de ciment, partir del 10 d’octubre la nau d’encavallades del Museu exhibirà el seu terra particular, gràcies a la participació d’un miler d’alumnes de centres educatius de l’Anoia en el projecte Enrajolem la nau d’encavallades!. Es tracta de més de cinquanta treballs col·lectius, fruit de la proposta que el Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia i el Museu de la Pell van fer fa uns mesos, per rebre creacions plàstiques des de preescolar fins a batxillerat. Ara la feina ja està feta. Durant els pròxims dies els alumnes i docents muntaran els seus treballs i restaran exposats del 10 d’octubre al 5 de novembre.

La mostra Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica, organitzada per la Diputació de Barcelona i el Consorci del Patrimoni de Sitges amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Museu de la Pell d’Igualada, es pot visitar amb entrada gratuïta de dimarts a divendres de 10 a 14h, les tardes de dijous i divendres de 16 a 20h i els dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h.

  • Compartir