Sou a: Inici / Noticies / Conferència sobre la reconstrucció virtual de la Vil·la Romana

Conferència sobre la reconstrucció virtual de la Vil·la Romana

El Museu celebra la Setmana de la Ciència amb una activitat didàctica sobre els recursos audiovisuals per a difondre el patrimoni arqueològic
03-11-2017

El proper divendres, 10 de novembre, a les 12h, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia celebra la Setmana de la Ciència amb una conferència per donar a conèixer tots els detalls sobre el procés de creació dels nous recursos interpretatius  de la Vil·la Romana de l’Espelt.  Xavier Bermúdez, arqueòleg assessor, Pere Sendra, artista de Computer Generated Image (CGI) i Aureli Sendra, dissenyador i director de producció, explicaran a tots els públics el treball d’equip dut a terme. Des de l’aplicació a l’espai de nous elements físics de senyalística i comunicació fins al disseny i la realització de nous recursos de tecnologia audiovisual.

Al llarg de la xerrada es desgranaran els coneixements que es tenen del jaciment, quins han estat els criteris per a la proposta d’alçats virtuals, les tècniques emprades tant de modelat de volum com de generació de materials, textures, il·luminacions o càmeres. També s'explicarà quines aplicacions CGI i de retoc d’imatge s’han utilitzat per crear representacions de visualització a 360º.

El resultat d’aquest treball sobre la Vil·la s’emmarquen dins d’una actuació global d’adequació dels accessos al jaciment, de la millora de la senyalització externa, del reforç del recorregut intern amb nous plafons informatius, i d’un esforç per fer més comprensible el significat de la Vil·la Romana de l’Espelt a tots els públics. L’aixecament de nous plànols topogràfics o l’elaboració de  planimetria georeferenciada ha estat indispensable per dur a terme totes les intervencions i per a crear el model 3D de l’entorn actual. Tots els nous recursos generats estan enllaçats en aquest WEB i són accessibles amb dispositius mòbils des del mateix jaciment.

La Setmana de la Ciència se celebra des de fa més de vint anys, impulsada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb l’objectiu d’apropar a la ciutadana l’esperit científic i els resultats de les recerques que es fan en els àmbits més diversos de la Ciència i de la Tècnica. Més informació al WEB.

  • Compartir