Sou a: Inici / Noticies / Cultura en família proposa diumenge un taller de punt

Cultura en família proposa diumenge un taller de punt

El taller, adreçat a infants de més de 6 anys, es pot completar visitant, també al Museu de la Pell, una exposició del passat i el present del tèxtil.
24-11-2015

El proper diumenge, 29 de novembre, a les 12h, Cultura en Família proposa a Igualada aprendre a fer mitja o ganxet amb un taller al Museu de la Pell. L’edat recomanada de l’activitat és a partir de 6 anys, l’accés és gratuït però l’aforament és limitat.

Fer punt, fer mitja, tricotar o fer ganxet no és res més que, amb un fil, generalment de llana, fer una sèrie de bagues o llaçades, una rere l’altra, unides entre si, per aconseguir un teixit més o menys elàstic de malla. Aquest treball es fa generalment amb l’ajuda d’una o dues agulles, segons si es treballa amb ganxet o amb agulles de mitja, respectivament. Amb la invenció de les màquines tricotoses, aquesta pràctica mil·lenària es va incorporar a la producció industrial la qual, al llarg de dècades, ha significat una activitat industrial capdavantera per a llocs com Igualada i l’Anoia.

De la història, consolidació i actualitat de la indústria del punt tracta l’exposició Anoia, el punt d’origen de la moda. Dels draps als jerseis, que encara es pot visitar fins aquest diumenge, dia 29, al mateix Museu de la Pell. I per a apropar-s’hi des d’una perspectiva molt més pràctica, el mateix dia un taller posa a l’abast de tothom els fonaments més elementals d’aquesta producció: el punt manual. Amb fil de llana s’aprendrà a fer alguns punts bàsics amb agulles de mitja, amb ganxet o amb els dits. Després, amb pràctica i paciència, poden ser la base de multitud de creacions, des de peces de vestir fins a petits treballs d’indumentària i de decoració. Aquesta és una activitat que ha deixat de ser considerada una pràctica reservada exclusivament  a les padrines per esdevenir un ocupació activa del temps de lleure estesa a tothom, que s’ha posat de moda gràcies a l’èxit de corrents com el “fet a mà” i de modes com l’”amigurumi”, els ninos de ganxet japonesos que marquen tendència.

Aquest taller està inclòs en el programa Cultura en Família, que organitza el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada juntament amb el Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, la Biblioteca Central, el Museu de la Pell i la programació estable de teatre de Xarxa Igualada. Es pot demanar més informació al telèfon del Museu, el 93 804 67 52.

  • Compartir