Sou a: Inici / Noticies / Cultura en Família proposa el film 'La Bella i la Bèstia'

Cultura en Família proposa el film 'La Bella i la Bèstia'

La versió dirigida per Cristophe Gans l’any 2014 recull tota la màgia del relat del segle XVIII i en reprodueix els escenaris fantàstics, misteriosos i romàntics.
07-12-2015

El proper diumenge, 13 de desembre, a les 12h, el Museu de la Pell d’Igualada acull la projecció de La Bella i la Bèstia en una versió que presenta el famós conte de fades amb actors de carn i ossos. El film està recomanat per infants a partir de 8 anys, té una durada 112 minuts i l’entrada és gratuïta amb l’aforament limitat.

El conte de La Bella i la Bèstia és una obra francesa escrita al segle XVIII per Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, tot i que, poc temps després, una altra escriptora,  Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, en va fer una versió més curta que és ha estat la més divulgada i sobre la qual s’han basat més adaptacions en teatre i cinema. La que es projecta diumenge la va dirigir Christophe Gans el 2014, amb la idea d’oferir un univers completament nou enmig d’escenaris fantàstics, per fer brillar la història, romàntica i misteriosa alhora, que la majoria de públic té al cap gràcies a l’oscaritzada versió animada de Disney.

Per si algú encara no la coneix ben bé, cal dir que l’acció se centra en el coratge i la determinació d’una noia per canviar el destí d’un encanteri a través de l’amor. El seu pare, un mercader arruïnat, es trasllada al camp amb els seus sis fills i durant el viatge, l’amo d’un regne màgic, la Bèstia, el sentencia a mort pel robatori d’una rosa en els seus dominis. La filla més jove, la Bella, ofereix la seva vida a canvi de la del seu pare: quan arriba al palau de la Bèstia no hi troba la mort sinó un món ple de màgia i melancolia. Quan coneixent la Bèstia, un ésser encantat, pren la determinació d’enfrontar-se al perill per trencar el malefici.

Aquesta projecció s’inclou en el programa Cultura en Família, amb propostes de contacontes, cinema en català, teatre, espectacles musicals, pallassos i tallers per fer en família al llarg dels diumenges de tardor. L’impulsa i coordina el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.

  • Compartir