Sou a: Inici / Noticies / De Pell Sensible s'atura dissabte en la figura de Shakespeare

De Pell Sensible s'atura dissabte en la figura de Shakespeare

Els assistents podran gaudir a Cal Granotes d’una reflexió al voltant del cèlebre autor, amb la veu de Ramon Simó i l’acordió de Joan Alavedra
11-12-2016

El proper dissabte, 17 de desembre, a les 20h, l’Adoberia de Cal Granotes acollirà el darrer recital de l’any del cicle de música i paraules De Pell Sensible, impulsat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. En aquesta ocasió, els assistents podran gaudir de No more Shakespeare, una proposta amb la veu de Ramon Simó i l’acordió de Joan Alavedra. La presentació anirà a càrrec d’Òscar Balcells, gerent i programador del Teatre de l’Aurora.

Simó i Alavedra conviden a una conferència espectacle sobre la figura de Shakespeare en l’actualitat, que passa de l’elogi a la crítica i de la crítica a la reivindicació del teatre contemporani, a partir de la figura del geni victorià que n’és, paradoxalment, un element definitori. El Shakespeare que s’hi veurà és un Shakespeare convertit en un dels “malvats” més incombustibles de la tragèdia en la que està submergida la creació contemporània. Un Shakespeare idolatrat, descomposat i dòcil, que ofereix hores d’entreteniment alienat amb la complicitat absoluta, complaent i sempre molt productiva dels anomenats creadors, productors i mecenes moderns. A partir de la filosofia, la història, la poesia i la música, dos conferenciants de comèdia analitzen la figura de Shakespeare i la posició de la seva obra als teatres contemporanis, fet que els portarà inevitablement a la paròdia i a la ironia.

S’han  proposat parlar de Shakespeare i, sobretot, parlar de què representa avui: esbrinar fins a quin punt és un estímul o un entrebanc per a la vida cultural, teatral i potser fins i tot personal. O fins a quin punt els bardòlatres són un estímul o un entrebanc. No cal dir que aquesta és una lluita desigual: contra el geni i contra els personatges més influents de la cultura occidental.

Les entrades es poden adquirir de manera anticipada, al preu de 6 euros, al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) o a la mateixa taquilla de Cal Granotes (Baixada de la Unió, s/n) una hora abans del recital, al preu de 8 euros. L’aforament està limitat a noranta persones.

De Pell Sensible va néixer l’any 2013 en el marc del Mercat de Lletres, amb la voluntat d’apropar la literatura i la poesia als ciutadans, a través de la música com a camí universal.

  • Compartir