Sou a: Inici / Noticies / Dissabte, a Santa Maria, torna el 'Concert de Nadal'

Dissabte, a Santa Maria, torna el 'Concert de Nadal'

Els assistents podran gaudir, entre altres, de les cantates V i VI de l’'Oratori de Nadal' de Bach
19-12-2017

Dissabte vinent, 23 de desembre, a les 21:30h, la Basílica de Santa Maria d’Igualada acollirà el clàssic Concert de Nadal, amb els Cor de Noies Exaudio, el Cor d’Homes i l’Orquestra Terres de Marca, sota la direcció de Daniel Mestre.

El repertori complementarà el cicle de l’Oratori de Nadal de Johann Sebastian Bach que ja es va iniciar l’any passat amb les cantates número I, II i IV, i enguany s’interpretaran les cantates V i VI, dedicades respectivament al diumenge després de cap d’any, dia de la circumcisió de Crist, i al dia de Reis, festa de l’Epifania.

L’Oratori de Nadal de Bach, Weihnachtsoratorium BWV 248, és un dels cicles nadalencs més rellevants de la història de la música occidental. Es va entrenar a Leipzig entre el Nadal del 1734 i la festivitat de Reis de 1735 i no pretenia ser un oratori sinó un conjunt de sis cantates per a celebrar les festes.

En la interpretació participaran també els mateixos solistes que van iniciar el cicle de cantates l’any passat, Ulrike Haller com a soprano, Oriol Rosés com a contratenor a la veu de contralt, Carles Prat com a tenor i Néstor Pindado, baix. El concert es clourà amb la participació de tot el públic a través de la glossa participativa d’El Noi de la Mare de Concepció Ramió, que va ser estrenada l’any 2012 a l’Església dels Pares Caputxins dins el cicle del primer Festival Ànima de Música Sacra, també amb l’Orquestra Terres de Marca, però aquella vegada amb la Coral Xalest i sota la direcció de Josep Miquel Mindán.

Aquest Concert de Nadal se celebra a la capital de l’Anoia des de l’any 2013. Està organitzat i patrocinat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, produït per l’entitat Contrapunt i compta amb la col·laboració de la Parròquia de Santa Maria d’Igualada.

  • Compartir