Sou a: Inici / Noticies / El 13 d'abril, la 'Passió segons Sant Lluc' de Telemann a Santa Maria

El 13 d'abril, la 'Passió segons Sant Lluc' de Telemann a Santa Maria

La Coral Mixta d’Igualada oferirà dissabte, 13 d'abril, un nou concert de Setmana Santa interpretant, com en anys precedents, una gran obra per a cor, orquestra i solistes
10-04-2019

La Coral Mixta d’Igualada oferirà dissabte, 13 d'abril, un nou concert de Setmana Santa interpretant, com en anys precedents, una gran obra per a cor, orquestra i solistes. Els intèrprets seran l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, la Coral Canigó de Vic i la Coral Mixta, amb la soprano Ulrike Haller, el tenor Jordi Casanova i el baríton Joan Garcia-Gomà dirigits, com és habitual, per Alfred Cañamero.

L’obra escollida és una passió, el gènere més indicat per a aquestes dates i, seguint la tònica dels concerts anteriors, es tracta d’una composició poc coneguda, La Passió segons Sant Lluc de Georg Philipp Telemann. Aquest gran autor del Barroc és un dels més prolífics de la història de la música i va crear milers d’obres de gairebé tots els gèneres musicals. Com a director municipal de música de la ciutat d’Hamburg, cada any havia d’escriure una passió i va tenir una vida tan llarga, que en va poder compondre 46, de les quals n’han sobreviscut 22.

En aquest concert s’interpretarà una de les cinc passions segons Sant Lluc conservades: la del 1744. Amb aquests concerts la Mixta procura endinsar-se en repertori poc conegut per fer descobrir al públic tresors amagats de la història de la música com aquesta passió.

Aquest concert també s’oferirà a Barcelona divendres, 12 d'abril, a les 21h a la Basílica de la Mercè, amb una diferència: a més dels intèrprets del concert a Igualada, hi participaran 130 cantaires reunits per l’Associació Messies Participatiu BCN, creada l’any passat per organitzar a Barcelona el concert del Messies participatiu que va promoure la Fundació La Caixa durant més de vint anys.


El concert a Igualada se celebrarà a la Basílica de Santa Maria a les 21h. Les entrades són numerades i valen 16 euros, 14 amb descompte. Ja es poden adquirir al Punt de Difusió Cultural i Turística de l'Ajuntament, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a divendres de 19 a 21 h i dissabte de 11 a 14 h i de 18 a 20h. A partir d’aquella hora es podran comprar a la porta la mateixa basílica.

(*informació via Coral Mixta)

  • Compartir
Pertany a: