Sou a: Inici / Noticies / El Cicle Gaudí porta 'Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color'

El Cicle Gaudí porta 'Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color'

Un llargmetratge documental dirigit per Francesc Escribano i Luis Carrizo que explica la Guerra Civil amb una nova mirada que permet fer-ho com mai fins ara s'havia fet: en color
18-04-2017

El proper dijous, 20 de març, a les 20h, torna una nova proposta del Cicle Gaudí de cinema català a l'Ateneu Cinema d'Igualada. En aquesta ocasió, la proposta és Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color, un llargmetratge documental dirigit per Francesc Escribano i Luis Carrizo que explica la Guerra Civil Espanyola des de la distància històrica i amb una nova mirada que permet fer-ho com mai fins ara s'havia fet: en color. La projecció comptarà amb la presència de Francesc Escribano.

19 de maig de 1939. Els exèrcits de Franco marxen pel centre de Madrid. Els vencedors de la guerra celebren el seu triomf amb una desfilada espectacular. Mentrestant, l'Espanya vençuda, la que va defensar la República, marxa cap a l'exili. Mig milió de persones abandonen el seu país sense saber quin serà el seu destí. Aquest és el final de tres anys de guerra civil en què el país ha patit l'enfrontament més atroç entre els ciutadans. Una guerra que deixa més de 100.000 combatents morts, gairebé 200.000 civils assassinats a la rereguarda i encara no se sap quantes víctimes en els atacs a pobles i ciutats.

Una tragèdia que es va gestant durant els anys convulsos de la segona República i que esclata el juliol de 1936 amb un cop d'estat militar. Els revoltats no van aconseguir derrocar el govern i la República no va aconseguir sufocar la rebel·lió. El cop es va convertir en una guerra civil.

Es poden adquirir les entrades anticipadament en aquest WEB.

El Cicle Gaudí · El Cicle Gaudí és una iniciativa de l'Acadèmia del Cinema Català amb suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que vol contribuir a la difusió de les produccions cinematogràfiques catalanes. Després d'una primera programació que es va dur a terme l'any 2016 amb molt bona acollida per part del públic, durant el primer trimestre d'aquest any, dotze sales del país han projectat films com La millor opció, No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas i El elegido. Es pot consultar més informació de la proposta AQUÍ.

  • Compartir