Sou a: Inici / Noticies / El festival fotogràfic FineArt Igualada presenta l'edició 2018

El festival fotogràfic FineArt Igualada presenta l'edició 2018

L'esdeveniment arriba a la seva sisena edició proposant una quarantena d'exposicions en 23 sales de la ciutat, amb protagonisme de fotògrafs de renom
07-02-2018

FineArt Igualada enguany celebra la sisena edició del festival, un esdeveniment de referència i consolidat en el món de la imatge, que busca un any més apropar la fotografia i tot allò que l’envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat als professionals de la fotografia. I ho fa, en diferents espais expositius municipals i d’altres d’efímers que recuperen espais patrimonials de la ciutat, per emmarcar les diferents propostes visuals, en 23 sales d’exposicions distribuïdes per la ciutat d’Igualada.

Una quarantena d'exposicions · Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents de Mèxic, Països Baixos, França i també de Galicia, Menorca, Andalusia, Comunitat Valenciana i de Catalunya.

L’esdeveniment, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector de la fotografia, es realitzarà del 23 de febrer al 18 de març. Comptarà, a més de les 40 exposicions, amb un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquest art com són visites guiades –com la de Manuel Vilariño, Gabriel Brau o Jordi Camins; el documental de “Toni Catany. El temps i les coses”; la xerrada de “Viure amb càncer”; i tallers per grans i menuts.

FineArt 2018 compta amb professionals d’àmbit internacional com els reconeguts Gilbert Garcin -fotògraf francès-, el mexicà José Luis Espinosa i l’holandès Koen Sudgeest. També comptem amb presència de grans fotògrafs estatals com el premi nacional de fotografia 2007 Manuel Vilariño, la gaditana Paula R. Feito, el valencià José Beut, el reconegut menorquí Bosco Mercadal Moll i els catalans Joan Colom, Rafael Vilarrubias i les també catalanes Sandra Balsells i Núria Faig, entre d’altres.

A més, el FineArt compta amb més noms amb reconeixement dins del sector fotogràfic o fotoperiodístic com Ignasi Raventós, Jordi Camí, Judith Prat, Marc Javierre, el duet de Marta Fàbregas i Marc Vidal, Queralt Aloy Oller, Gabriel Brau, Jordi Camins, Quim Farrero, Quim Dasquens, Raúl guillamón.

Com cada edició, també hi ha espais dedicats a fotògrafs igualadins, aquest any el festival compta amb les obres de Maria Teresa Closas i l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.

L’esdeveniment també ofereix les fotografies del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià i del Trofeu Pell de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, del concurs d’Instagram que es celebra fa dues edicions i les mostres fotogràfiques dels col·lectius Afosants i el Col·lectiu Fort.

Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt. Es mostren els treballs dels alumnes de l’escola ERAM- Girona, de l’escola Leandre Cristòfol de Lleida, de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava), de Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, de Grisart, de l’Escola Groc, de Tecnocampus, de l’Escola d’Arts i Oficis Gaspar Camps d’Igualada i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

FineArt a les xarxes socials · Seguint la línia de les passades edicions, FineArt Igualada opta per la difusió de l’esdeveniment a través de les xarxes socials. Així, el festival comunica totes les novetats tant de participants com el programa d’activitats a través de les plataformes Facebook, Twitter i Instagram –@fineartigualada– i convida a emprar l'etiqueta #Fineartigd18.

També podeu accedir a tota la informació a través d'aquest WEB.

(*informació via FineArt)

  • Compartir