Sou a: Inici / Noticies / Guanyadors del 12è Certamen de Música Jove

Guanyadors del 12è Certamen de Música Jove

La ubicació estrenada aquest any, a la Plaça de Catalunya, va permetre congregar un públic força més nombrós que en ocasions anteriors
04-07-2017

El passat dissabte, 1 de juliol, la Plaça de Catalunya d’Igualada va collir la dotzena edició del Certamen de Música Jove, organitzat pel departament de Joventut de l’Ajuntament. Aquesta ubicació cèntrica va facilitar l’assistència de públic, que va ser notablement més nombrosa que en altres edicions.

Mantenint les novetats de l’any passat, s’hi van poder inscriure joves de tota la comarca de l’Anoia, participant en tres categories diferenciades: Música Electrònica i Nous Formats, Solistes i Grups de Música. A més, per a donar suport als projectes musicals emergents del territori, es va promoure la seva difusió prèvia publicant entrevistes i fotos i emetent la seva música en diversos mitjans de comunicació locals.

En aquesta edició s’ha pogut escoltar una gran diversitat d’estils musicals: des del reggae i el rock progressiu al mestissatge i el hip-hop, passant pel pop, el dubstep, el flamenc i la rumba. Els membres del jurat han estat Rocío Rodríguez, directora de la revista de música La Tornada, Gabriel Parra, músic i cap de programació del festival BioRitme, i Ruben Sierra, músic professional i productor de directes.

Hi han pres part nou solistes i formacions, tres per a cada categoria. En la categoria de Música Electrònica i Nous Formats, el guanyador ha estat Fransie Klaas, acompanyat d’Aimar Redolad, amb un premi de 400 euros i una actuació remunerada a la Festa Major d’Igualada de l’any vinent. Com a Solista, Miguel Díaz ha guanyat 400 euros i una actuació remunerada al Voilà! de Manresa. I, en la categoria de Grups Musicals, els guanyadors han estat els JoKB –Bernat Canals, Víctor Miguel, Carles Pauné, Adrià Tort, Sílvia Farrés, Raúl Pendón i Joan Vidal–, amb un premi de 800 euros i també una actuació remunerada a la Festa Major d’Igualada del pròxim any. A banda dels guardons a les categories esmentades, el premi de 200 euros atorgat per votació popular ha estat per Jaharmony & The Soul Rebels –Albert Cerdan, Adrià Lloret, Daniel Mermelada, Nil Couto i Roger Mitjans–.

Des del departament de Joventut es vol fer públic l’agraïment per la col·laboració dels Moixiganguers d’Igualada que van cedir espais de les Cotxeres, al públic assistent pel seu caliu i a totes les persones que, d’una o altra manera, van fer possible aquest esdeveniment.

IMATGES DE L'ESDEVENIMENT A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir