Sou a: Inici / Noticies / Igualada participa al projecte europeu Inter-tex

Igualada participa al projecte europeu Inter-tex

Coordinat per l’Ajuntament d’Igualada, Inter-tex integra, entre altres, les entitats catalanes ACCIÓ i el Clúster Català de la Moda (MODACC).
17-10-2016

El sector tèxtil català participa en un projecte europeu per impulsar la internacionalització de les seves pimes. Es tracta del projecte Inter-tex, que té un pressupost d’1 milió d'euros i que compta amb la participació d’entitats de França, Portugal i l’Estat espanyol. El tret de sortida al projecte el van donar la passada setmana tots els integrants en una sessió conjunta a Igualada.

Inter-tex, coordinat per l’Ajuntament d’Igualada, compta amb dues altres entitats catalanes (ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa– i el Clúster Català de la Moda). La resta d’integrants del consorci són l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) i la Conferedación Indústrias Textiles de Galicia (COINTEGA) de l’Estat espanyol, l’Agência de Desenvolvimento regional do Vale do Ave (ADRAVE) i l’Associação Têxtil e Vestuário (ATV) de Portugal i la francesa Union Des Industries Textiles Du Sud (U.I.T).

A través d’aquest projecte, 150 pimes testejaran diverses eines pilot per fomentar la internacionalització conjunta, com la creació de plataformes comercials en diferents mercats, la participació en fires o l’organització de trade-shows de promoció. La iniciativa té una durada de dos anys i mig.

El projecte Inter-tex està finançat pel Programa de Cooperació Territorial de l’Espai Sud-oest Europeu (INTERREG-SUDOE), que dóna suport al desenvolupament regional a través del cofinançament de projectes transnacionals mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El sector del tèxtil i la confecció a Catalunya · El sector tèxtil i confecció aglutina 4.301 empreses a Catalunya que són, principalment, empreses familiars de dimensió reduïda. D’aquestes, 1.720 són empreses exportadores regulars.

Aquest sector genera un volum de negoci de 3.868,3 milions d’euros i ocupa un total de 26.489 treballadors. Catalunya aglutina un 40% del total del volum de negoci del sector a l’Estat espanyol i un 32,1% dels llocs de treball ocupats. Així mateix, el sector tèxtil i confecció representa un 10,31% del PIB industrial català.

ACCIÓ, agència pública per a la competitivitat empresarial · ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

(*informació via ACCIÓ)

  • Compartir