Sou a: Inici / Noticies / Igualada, punt de trobada del sector industrial paperer

Igualada, punt de trobada del sector industrial paperer

Durant dos dies, a Maqpaper es reuneixen a la capital de l'Anoia subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat d’arreu d'Espanya.
07-04-2016

Aquesta setmana se celebra a Igualada la fira internacional Maqpaper, l'única cita del sector paperer de tot l'Estat. Durant dos dies es reuneixen al recinte de Cal Carner subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat d’arreu d'Espanya.

Iniciada el 1999, aquesta fira bianual és un espai de trobada entre clients i proveïdors del sector, que va créixer en producció al voltant d'un 6% l'any passat. Enguany, Maqpaper compta amb la representació de 242 marques, fet que suposa un increment de més del 25% respecte la darrera edició de la fira, l’any 2014.

Empreses de maquinària, accessoris, vestidures, productes químics, tintes, tallers, enginyeria i medi ambient mostren els seus productes i serveis a responsables de producció, qualitat i laboratori de les principals indústries del sector.

A l'acte inaugural, Núria Betriu, directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, va posar èmfasi en els 11.000 llocs de treball que genera el sector a Catalunya, on es concentra el 28% del volum de negoci del total de l’Estat. Betriu també ha elogiat l'esforç de competitivitat, innovació i internacionalització que ha fet tornar el sector paperer al creixement.

El president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, ha reivindicat Maqpaper com a punt de trobada del sector i ha celebrat que les principals empreses papereres espanyoles tinguin presència a la fira, organitzada amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada. L'alcalde igualadí, Marc Castells, ha reivindicat la indústria paperera anoienca, amb segles d'història, i ha recordat que la capital de l'Anoia acull moltes indústries auxiliars del sector. Castells ha refermat que “sóc un alcalde industrialista i hem de ser capaços de crear l'ecosistema adequat per fer-la créixer”.

En aquesta edició, la Fira compta amb un espai dedicat a tallers i conferències sobre les darreres novetats sectorials, i es fa un balanç de l’estat del sector i de les noves tendències en el consum del paper. Per posar èmfasi en el fet que el 70% del paper que es produeix a l’Estat es recupera, per primera vegada s’ha unit a la fira l’Associació espanyola de recuperadors de paper i cartró (REPACAR), que imparteix una conferència en el marc de la fira.

Maqpaper està organitzada per Fira d’Igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia, i el suport tècnic de l’Associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL), l’Associació espanyola de recuperadors de paper i cartró (REPACAR), l’Associació Clúster del Paper d’Euskadi i les empreses Ferpal i Porteca Paper. La fira del paper es fa coincidir amb la Fira-Congrés Energètica, que enguany està centrada en l’autoconsum i l’estalvi energètic.

(*informació via Fira d'Igualada)

  • Compartir