Sou a: Inici / Noticies / Igualada rebaixa el Pla de Nevades d'emergència a alerta

Igualada rebaixa el Pla de Nevades d'emergència a alerta

Protecció Civil continuarà atenta a l’evolució de la climatologia i aquest vespre es vetllarà perquè no es formi gel als carrers i voreres.
04-02-2015

L’Ajuntament d’Igualada ha rebaixat el seu Pla de Nevades de fase d’emergència a alerta a les 13h d’aquest migdia, un cop comença a remetre el front que aquest dimecres ha creuat bona part de Catalunya.

L’episodi ha transcorregut a la capital de l’Anoia sense cap incidència remarcable. A les 7h els equips de l’Ajuntament i de l’empresa municipal de neteja han actuat escampant sal als punts més sensibles i les màquines llevaneus han actuat a les vies primàries de circulació. Posteriorment i, a mesura que la nevada remetia, han estès la seva acció a altres vies. En tot moment s’ha actuat fixant com a prioritat garantir l’accés i la seguretat en punts clau com centres de salut, Hospital, edificis d’emergències, equipaments municipals, centres educatius i residències de gent gran.

El servei de bus urbà ha patit alteracions i interrupcions al punt àlgid de la nevada, que ja s’han solucionat, i l’enllaç amb tren cap a Barcelona només ha experimentat alguns retards ràpidament solucionats. Els principals problemes s’han registrat a l’autovia A-2 i a la C-15, on han quedat aturats nombrosos vehicles des de primera hora del matí. Per seguretat i per evitar desplaçaments, l’Ajuntament ha suspès les activitats esportives a tota la ciutat durant la jornada i, durant tot el dia, les zones blaves son gratuïtes.

L’estat d’alerta a Igualada es mantindrà en principi fins les 00h d’aquesta nit, pendents de les possibles baixades de temperatura i, si és necessari, s’actuarà per evitar la formació de gel en els punts on quedi neu acumulada. De cara als propers dies, Protecció Civil de l’Ajuntament seguirà atentament l’evolució del temps, perquè es preveuen temperatures molt baixes a la comarca.

Des del consistori es vol agrair l’acció dels serveis municipals i el personal d’emergències, així com la col·laboració de la ciutadania, que ha seguit les recomanacions bàsiques de seguretat, com ara evitar desplaçaments amb automòbil, facilitant així les tasques de prevenció i neteja. També s’agraeix la contribució de molts veïns que, seguint el ban municipal de nevades, estan netejant els trams de vorera davant les seves llars, afavorint la tornada a la normalitat.

  • Compartir