Sou a: Inici / Noticies / Igualada se suma a la iniciativa 'Nits Q'

Igualada se suma a la iniciativa 'Nits Q'

Es preveu, entre altres, crear una taula que aplegui els agents locals implicats en l’oci nocturn, per tal d’engegar mesures de sensibilització
01-03-2017

L’Ajuntament d’Igualada se suma, des d’aquest any 2017, a la iniciativa Nits de Qualitat o Nits Q. Aquest és un projecte impulsat pel departament de Salut, la subdirecció general de Drogodependències i l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya que vol garantir la prevenció i la reducció de riscos en el context de l’oci nocturn. És pioner a nivell europeu i forma part de Party+: European Network for Safer Party Labels, una xarxa que vincula projectes d’arreu de Catalunya i de diferents ciutats d’Europa, com ara París, Brussel·les i Zuric, que també ofereixen serveis afegits de qualitat en l’oci nocturn.

Fins aquest moment ja s’hi ha adherit nombrosos ajuntaments del país i establiments i esdeveniments privats que, desenvolupant unes determinades mesures, poden adoptar el segell de qualitat “Q de festa!”. Tal i com ha explicat aquest 1 de març el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari, Fermí Capdevila, Nits Q Igualada vol ser un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn. Altres municipis que ja en formen part han desenvolupat, per exemple, campanyes per la responsabilitat en el consum d’alcohol, per sensibilitzar sobre els efectes perjudicials de les drogues o per evitar actituds sexistes vers les dones.

Els agents implicats en aquest camp treballaran plegats per aconseguir a la capital de l’Anoia entorns més segurs, atractius, saludables i de qualitat en l’àmbit de l’oci nocturn i, més concretament, impulsant accions divulgatives, educatives i de conscienciació en locals d’oci i en cites com la Festa Major, les revetlles, el Cap d’Any, o els concerts i festivals musicals que se celebren al llarg de l’any. En aquesta línia, es preveu la creació d’una taula de participació al voltant de l’oci nocturn, d’on han de sortir aquestes iniciatives consensuades per part de tots els agents implicats, com poden ser institucions, establiments, entitats juvenils i culturals o cossos de seguretat, entre altres.

Per tal de posar en marxa Nits Q Igualada, des del departament de Sanitat i Salut Pública i l’Observatori sobre Addiccions a l’Anoia ja s’ha demanat la col·laboració als agents relacionats amb l’oci, la cultura i la participació de la ciutat, convocant-los aquest mes de març a una presentació del projecte i, a continuació, es treballarà en la constitució de la taula de participació que ha de generar les primeres mesures, adaptades a la realitat jove i de l’oci nocturn de la ciutat.

  • Compartir