Sou a: Inici / Noticies / Igualada torna a portar el Ciri Votiu a Montserrat

Igualada torna a portar el Ciri Votiu a Montserrat

Hi han pres part al voltant de 250 igualadins, amb la participació especial de la Coral la Llàntia i l’Agrupació Folklòrica Igualadina, que celebren respectivament els seus 140è i 75è aniversari.
07-05-2016

L’Ajuntament d’Igualada ha encapçalat aquest dissabte, 7 de maig, la tradicional ofrena del Ciri Votiu de la ciutat a la Mare de Déu de Montserrat. Aquest costum, recuperat a la dècada dels ’90 del segle passat, recorda que el 1.515, per evitar una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els consellers de la vila van demanar protecció a la Mare de Déu. L’alcalde, Marc Castells, ha encès novament el ciri en el decurs de la missa conventual i ha llegit un breu escrit recordant l’origen d’aquesta tradició i l’històric i ferm vincle d’Igualada amb Montserrat.

Aquest any 2016 hi han pres part al voltant de 250 igualadins, amb la participació especial de la Coral la Llàntia i l’Agrupació Folklòrica Igualadina, que celebren respectivament els seus 140è i 75è aniversari. En la recepció posterior amb el Pare Abat, Josep Maria Solé, l’agrupació folklòrica ha interpretat un ball d’homenatge i la coral l’ha obsequiat amb una insígnia i ha interpretat també dues peces a capella. L’Ajuntament li ha lliurat dos nous exemplars de la Miscellanea Acqualatensia, destinats a la biblioteca del monestir. A la sortida, malgrat la fina pluja que queia, l’agrupació folklòrica ha ballat diferents danses d’arrel tradicional a la plaça de Santa Maria.

IMATGES DE L'OFRENA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir