Sou a: Inici / Noticies / Igualada viu la 196a edició dels seus Tres Tombs

Igualada viu la 196a edició dels seus Tres Tombs

Una celebració vetllada des de fa gairebé dos segles per l’Antic Gremi de Traginers de la ciutat, al voltant de la festivitat de Sant Antoni Abat
21-01-2018

Igualada ha acollit aquest diumenge, 21 de gener, una nova edició dels seus Tres Tombs, una celebració vetllada des de fa gairebé dos segles per l’Antic Gremi de Traginers de la ciutat, al voltant de la festivitat de Sant Antoni Abat.

Les festes patronals del Gremi arriben enguany a la seva 196a edició i, de tot el seguit d’actes que es desenvolupen aquests dies, el punt àlgid i que tradicionalment concentra més públic són els Tres Tombs viscuts aquest migdia. Hi ha pres part desenes de carros i carruatges, en una comitiva encapçalada pel Fanal, seguit de la Secció d’Hípica dels Mossos d’Esquadra, el carro amb la imatge de Sant Antoni, les banderes gremials portades per les bandereres d’enguany i la pubilla amb les seves dames d’honor.

Al tercer tomb, com és també tradició, s’ha dut a terme la benedicció de les cavalleries i les mascotes, ja que Sant Antoni Abat és, a més de patró dels traginers, patró de tots els animals de peu rodó i dels animals domèstics.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir