Sou a: Inici / Noticies / Igualada viu un Sant Joan diferent, amb espectacles pirotècnics en quatre terrats de la ciutat

Igualada viu un Sant Joan diferent, amb espectacles pirotècnics en quatre terrats de la ciutat

Sant Joan 2020
25-06-2020

Igualada ha viscut aquest any una celebració de la festa de Sant Joan adaptada a la situació sanitària provocada per l’episodi de Covid-19. El primer canvi es va aplicar en la tradicional arribada de la Flama del Canigó. Els portadors van fer un recorregut des de Can Roca fins a l’Ajuntament, on va tenir lloc una recepció oficial amb aforament limitat i, també, l’encesa d’un peveter instal·lat en aquesta ocasió al balcó de l’edifici consistorial, a més de la lectura del manifest. Posteriorment, va tenir lloc el lliurament de la Flama als pobles de l’Anoia, en horaris establerts prèviament per a cada municipi per evitar aglomeracions.

Els atletes del Club Atlètic Igualada també van portar la Flama fins a Montserrat, si bé aquest any no ho van fer amb els tradicionals relleus a peu. En un monestir pràcticament buit, la delegació igualadina, encapçalada per l’alcalde, Marc Castells, i els regidors Pere Camps i Miquel Vives, va ser rebuda pel Pare Abat, Josep M. Soler, que en una simbòlica cerimònia a la part exterior de la basílica, va destacar la voluntat i el valor de mantenir la tradició a pesar de les limitacions motivades per la situació sanitària i va expressar la solidaritat per l’accentuat patiment que la crisi de la Covid-19 ha provocat a la Conca d’Òdena.

Tanmateix, la principal novetat de la festa de Sant Joan d’aquest any va arribar a la nit, quan el tradicional correfoc va ser substituït per l’encesa de pirotècnia des de quatre terrats de la ciutat, a càrrec de les colles dels Diables d’Igualada, Mal Llamp i Petits Diables d’Igualada. Així, malgrat les limitacions imposades per les mesures sanitàries, Igualada va viure una celebració diferent d’una de les celebracions destacades en el calendari festiu de Catalunya, amb coets esclatant gairebé de manera simultània a diferents zones del cel de la ciutat.

 

  • Compartir