Sou a: Inici / Noticies / Igualada viu una revetlla de Sant Joan per a tots els públics

Igualada viu una revetlla de Sant Joan per a tots els públics

L’arribada de la Flama del Canigó, els correfocs i les revetlles de l’Escorxador, l’Ateneu i la Rambla han conformat un complet programa d’actes
24-06-2018

Igualada ha tornat a viure aquest dissabte, 24 de juny, una revetlla de Sant Joan per a tots els gustos i per a tots els públics. Al voltant de les 20h ha arribat a la Plaça de l'Ajuntament la Flama del Canigó que, mantenint la tradició, ha estat portada fent relleus des d'aquest cim de la Catalunya Nord. Un cop aquí, s'ha encès el peveter i les diferents entitats i delegacions arribades dels municipis de la comarca hi han encès les seves torxes o fanalets per endur-se el foc de Sant Joan a les seves respectives celebracions. Els Moixiganguers han fet un pilar i la flama ha sortit finalment en direcció a Montserrat, també fent relleus per part de diferents atletes de la ciutat, per a encendre la foguera que, des de ja fa uns anys, s'encén a la Plaça del Monestir gràcies a una iniciativa conjunta entre l'Ajuntament d'Igualada i l'Abadia de Montserrat.

La flama també ha servit per encendre els Foguerons de Sant Joan a la Rambla Sant Isidre, que han permès, a aquells que ho han volgut, cuinar amb brases i sopar a l'aire lliure en una iniciativa del Casal Popular d’Igualada El Foment. Seguidament, al nucli històric, han tingut lloc dos correfocs, el gran i el petit. El primer, organitzat pels Petits Mal Llamp i els Petits Diables d’Igualada, i el segon amb la participació dels Diables d’Igualada, Pixapòlvora i Mal Llamp d’Igualada.

La festa per a totes les edats l'han posat les revetlles. A l'Escorxador, l'Associació de Gent Gran d'Igualada ha proposat una celebració tradicional amb sopar, coca, cava i ball a càrrec de l'orquestra Rosaleda. A banda, novament a la Rambla, El Foment ha celebrat la revetlla de caire més jove, amb La Mulata i una sessió de punxa-discs a càrrec de PD EFa. Finalment, l'Ateneu Igualadí ha celebrat un sopar a la fresca al seu pati i, fins ben entrada la matinada, ball a l’aire lliure repassant grans èxits des dels anys ’70 fins l’actualitat.

Totes aquestes activitats han comptat amb el suport del departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada.

IMATGES DE LA REVETLLA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir