Sou a: Inici / Noticies / Joan Paradell protagonitzarà el Concert d'Any Nou el 3 de gener

Joan Paradell protagonitzarà el Concert d'Any Nou el 3 de gener

Joan Paradell i Solé és, des de novembre de 2010, organista titular de la Capella Musical Pontifícia i interpretarà peces de Bach, Bossi o Guilmant.
14-12-2015

Diumenge, 3 de gener, a les 18h, la Basílica de Santa Maria d’Igualada acollirà el  Concert d’Any Nou, a càrrec de l’organista Joan Paradell i Solé, organitzat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament. El programa inclourà aquest any peces de Bach, Petrali, Bossi, Lo Muscio, Callaerts, Yon i Guilmant i l’entrada serà gratuïta.

Joan Paradell i Solé és, des de novembre de 2010, organista titular de la Capella Musical Pontifícia i, per tant, l’organista oficial en les celebracions litúrgiques presidides pel Papa, tant a la Basílica Papal de Sant Pere del Vaticà com en les altres basíliques romanes. Paradell és també organista emèrit de la Basílica Papal de Santa Maria la Major a Roma, on ha exercit durant gairebé trenta anys com a primer organista titular. És president honorari de l’associació Settembre Organistico Fabrianese i té la càtedra d'Orgue, Cant Gregorià i Baix Continu al Conservatori Superior de Música L. Refice de Frosinone (Itàlia).

Va començar els estudis musicals a Igualada, amb el gregorianista P. Albert Foix i al Conservatori Municipal amb els mestres Josep Ma Oriol i Murt, Josep Ma Oriol i Llanas i Teresa Roig. Posteriorment, va estudiar orgue amb la professora Montserrat Torrent al Conservatori Superior de Música de Barcelona. El 1973 es va traslladar a Roma per continuar els seus estudis d'orgue i composició amb el mestre Valentí Miserachs i es va dilplomar, sota la seva direcció, en Orgue i Composició organística. Més endavant va estudiar durant tres anys a Alemanya amb el professor Günther Kaunzinger. Ha realitzat nombrosos concerts per tot Europa, Rússia, Síria, els Estats Units i l’Amèrica del Sud i ha participat en importants festivals internacionals d'Orgue. Ha estrenat obres per a orgue en primera execució mundial de compositors contemporanis com V. Miserachs, R.Tega, B.Nicolai, F. Rossi, A. Morbiducci o Pilar Jurado.

Ha enregistrat per la RAI, per Ràdio Vaticana, per Deutschland Radio, per Bayerischer Rundfunk, per Radio São Paulo, per Catalunya Música, i per altres emissores de televisió italianes i espanyoles. Amb el Cor Polifonisti Romani ha gravat dos discos amb música de Perosi i de Miserachs i altres enregistraments per a diverses discogràfiques.

  • Compartir