Sou a: Inici / Noticies / Jornades Europees del Patrimoni a Sant Jaume Sesoliveres

Jornades Europees del Patrimoni a Sant Jaume Sesoliveres

L’activitat gratuïta i sense inscripció prèvia, arrencarà a les 11:30h i l’organitza l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració del CECI
08-10-2018

Un any més, les Jornades Europees del Patrimoni ofereixen l’oportunitat de visitar a Igualada l’església de Sant Jaume Sesoliveres acompanyats d’un guia. L’activitat serà gratuïta, no necessita inscripció prèvia i tindrà lloc diumenge vinent, 14 d’octubre. L’hora i el punt de trobada seran les 11:30h a l’entrada de l’edifici.

Sant Jaume Sesoliveres és un dels elements de la ciutat catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). En les parets d’aquesta església, ubicada en la ruta del Camí de Sant Jaume, s’hi pot llegir la seva història, des del seu naixement quasi mil·lenari o l’aprofitament del primer pis com a graner fins a la destrucció a causa d’un terratrèmol. La construcció data de finals del segle XII i va ser restaurada entre el 1993 i el 1995, procurant una lectura històrica de l’edifici. Acompanyats pel guia, els visitants coneixeran els trets característics de la construcció original romànica, detalls històrics i l’evolució constructiva posterior. També pòdran accedir al pis superior, des del qual es veuen unes bones vistes.

Aquestes jornades, instituïdes el 1991 pel Consell d’Europa, compten amb un gran desplegament per tot el territori gràcies a l’acció conjunta del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Tota la informació de la visita es pot trobar AQUÍ. L’activitat l’organitza el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament amb la col·laboració del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI).

 

 

  • Compartir
Pertany a: