Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament coorganitza la jornada '10 anys innovant en el sector tèxtil'

L’Ajuntament coorganitza la jornada '10 anys innovant en el sector tèxtil'

Les inscripcions ja estan obertes i la jornada posarà en comú les accions més rellevants de l’última dècada destinades al sector tèxtil-moda
07-01-2019

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya acollirà el proper 25 de gener la jornada 10 anys innovant en el sector tèxtil, organitzada pels ajuntaments d’Igualada i de Terrassa, amb la col·laboració dels ajuntaments de Manresa i Sabadell i el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Generalitat de Catalunya.

La jornada servirà per a compartir les accions de política industrial destinades al sector tèxtil-moda més rellevants que s’han implantat entre el anys 2008 i 2018 des dels ajuntaments d’Igualada, Manresa, Sabadell, Mataró, Badalona i Terrassa. Durant tot un  matí, els assistents podran conèixer els resultats, els beneficis que han generat i el potencial de transferència de les diferents accions.

En total es presentaran tres bones pràctiques i vuit casos d’èxit, de la mà dels seus protagonistes, a més de la ponència El futur del tèxtil-moda, a càrrec de Maria Almazán, directora de Latitude. També es comptarà amb la presència d’autoritats com la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Angels Chacón, i la directora del servei públic d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, així com d’alcaldes i representants polítics dels diferents ajuntaments implicats.

Una jornada per celebrar la col·laboració publicoprivada · 10 anys innovant en el sector tèxtil serà un punt de trobada entre persones vinculades a un ens local, emprenedores i empresaris. D’una banda, les persones vinculades a un Ajuntament o Consell Comarcal podran escoltar de primera mà bones pràctiques i casos d’èxit al sector del tèxtil-moda, que poden ser inspiradors per aplicar a altres sectors. De l’altra, les persones emprenedores descobriran les mesures d’estímul que s’han impulsat i es preveuen per als propers anys, per tal que tinguin un procés d’entrada al mercat i unes expectatives de consolidació molt més segures.

A més, els empresaris coneixeran formes molt més sostenibles i escalables de produir al sector i se’ls explicaran els programes formatius que s’ofereixen, ajustats al màxim a l’oferta de llocs de treball de les empreses i del perfil de les persones aturades. La jornada també servirà per a presentar la plataforma d’interrelació empresarial d’oferta i demanda de productes i serveis del sector que, a data d’avui, ja agrupa més de 560 productors de proximitat i més de 76.000 usuaris.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer AQUÍ i el programa es pot consultar AQUÍ.

  • Compartir