Sou a: Inici / Noticies / L’associació del tèxtil europeu aposta per la fira BSTIM

L’associació del tèxtil europeu aposta per la fira BSTIM

Tindrà una conferència de l’economista Lutz Walter, un referent del tèxtil europeu, i ja hi ha confirmada assistència de compradors de Rússia, Alemanya, Anglaterra, Estats Units, Bulgària i Portugal.
18-02-2016

Quan falten pocs dies per la celebració de la fira de producció tèxtil BSTIM que es farà a Igualada el 24 i 25 de febrer se’n van coneixent diversos detalls; recentment s’ha sumat a la iniciativa l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE), fet que consolida la fira com a punt de trobada del sector del gènere de punt europeu.

Aquest suport es materialitzarà, entre d’altres, amb una conferència de Lutz Walter, un dels economistes europeus de més prestigi al sector tèxtil-confecció i que actualment ocupa els càrrecs de Secretari General de la Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea i Director d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la patronal del sector tèxtil-confecció a Europa (EURATEX). La conferència de Walter portarà per títol “Tendències globals que impulsen la transformació de la indústria tèxtil-confecció europea” i servirà per reflexionar sobre el futur d’un sector que busca adaptar-se als constants canvis socials i econòmics. La conferència es realitzarà el dia 24 de febrer a les 16:30h a l’Asil del Sant Crist d’Igualada, just davant del recinte firal de l’Escorxador, i per assistir-hi és necessari registrar-se com a visitant a la fira BSTIM a través del formulari disponible al WEB de la fira.

Tot i que les places d’expositors fa setmanes que estan cobertes –amb un total de setanta-tres estands que ocuparan una seixantena de productors locals– encara resta obert el període d’inscripció per a visitants. L’organització de BSTIM –Fira d’Igualada, FAGEPI i l’Ajuntament d’Igualada– va apostar en aquesta segona edició per atreure compradors internacionals i la crida ha fet efecte; ja hi ha confirmada l’assistència de visitants de diversos països com Rússia, Alemanya, França, Anglaterra, Estats Units, Bulgària i Portugal. L’objectiu és que aquests compradors coneguin de primera mà el potencial de producció tèxtil que té el país i apostin per fabricar aquí part de la producció que actualment produeixen al continent asiàtic. S’espera que l’assistència de compradors superi el miler de visitants vinculats al sector tèxtil i moda.

A més de la conferència de l’investigador Lutz Walter, enguany destaca com a novetat l’espai Fresh Fashion on s’exposarà matèria prima –principalment filatures- i es facilitarà així que productors i compradors puguin tancar comandes ultraràpides en terminis d’entrega de només 21 dies. També es reedita el concurs de disseny per a joves creadors, que enguany gira entorn de la temàtica Knitting a rebel soul.

BSTIM, fira de referència a Europa · La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) està organitzada per Fira d’Igualada i l’agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. La segona edició tindrà lloc els dies 24 i 25 de febrer de 2016, i vol convertir-se en la fira europea de referència en la producció de fabricació tèxtil de proximitat.

(*notícia via BSTIM)

  • Compartir