Sou a: Inici / Noticies / La fira tèxtil BSTIM penja el cartell de complet

La fira tèxtil BSTIM penja el cartell de complet

Setanta-tres estands amb expositors d’arreu del país seran presents a la fira, que vol esdevenir referent europeu.
04-02-2016

La fira europea del gènere de punt BSTIM, que se celebra a Igualada per segon any consecutiu, ha penjat el cartell de complet un mes abans de la seva celebració en esgotar-se la setantena de places previstes per a expositors. En total seran setanta-tres estands amb més de seixanta productors locals que tindran estand a BSTIM, fet que suposa un increment del nombre d’expositors respecte l’any passat.

A banda d’augmentar el nombre d’expositors també s’ha incrementat l’espai del recinte firal de l’Escorxador d’Igualada; que enguany creix 200 metres quadrats fins arribar als 1.500 m2. A més d’encabir-hi més estands, l’organització també ha creat un espai nou anomenat “Fresh Fashion” per exposar matèria prima –principalment filatures- i facilitar així que productors i compradors puguin tancar comandes ultraràpides en terminis d’entrega de només 21 dies.

En una compareixença celebrada aquest dimecres a l’Ajuntament d’Igualada, el president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, ha explicat que “el retorn rebut després de la primera edició per part dels expositors i dels visitants ha estat molt positiu, ens consta que marques molt rellevants han fet comandes importants al territori a partir del moment que han conegut què els oferia el tèxtil de l’Anoia” i ha apuntat que aquesta segona edició permetrà que BSTIM es consolidi com a fira referent del gènere de punt a nivell europeu.

Per la seva banda l’alcalde d’Igualada Marc Castells ha afirmat que “res del que es fa avui a Igualada és fruit de la casualitat, el ple municipal va aprovar per unanimitat un Pla de Reindustrialització del Sector Tèxtil on es contemplaven iniciatives com aquesta fira professional, que està jugant un paper fonamental per l’impuls de l’economia i el sector industrial local”. En la mateixa compareixença la tinent d’alcalde Àngels Chacón també ha remarcat el suport institucional a la fira i al tèxtil: “l’aposta de l’Ajuntament d’Igualada per fer costat a la seva indústria és indubtable, creiem en l’immens potencial que té el nostre tèxtil i els ajudem a tirar endavant totes les iniciatives que contribueixin a millorar la seva competitivitat”.

Gràcies a l'èxit rotund de la primera edició, que va reunir 60 expositors i 1.400 visitants i va portar marques punteres a fabricar a Catalunya, els organitzadors de BSTIM volen fer el salt a nivell europeu i atreure la presència de compradors de marques internacionals per que coneguin de primera mà el potencial de producció tèxtil que té el país i apostin per fabricar aquí part de la producció que actualment produeixen al continent asiàtic.

BSTIM, fira de referència a Europa · La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) està organitzada per Fira d'Igualada i l'agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada. La segona edició tindrà lloc els dies 24 i 25 de febrer de 2016, i vol convertir-se en la fira europea de referència en la producció de fabricació tèxtil de proximitat.

(*notícia via Fira BSTIM)

  • Compartir