Sou a: Inici / Noticies / La periodista Pilar Rahola farà la conferència institucional de la celebració de la Diada a Igualada

La periodista Pilar Rahola farà la conferència institucional de la celebració de la Diada a Igualada

03-09-2019

El dilluns  9 de setembre, a  2/4 de 8 del vespre, es durà a terme l’Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya, al Teatre Municipal l’Ateneu, amb una conferència a càrrec de Pilar Rahola (Barcelona, 1958), periodista, política i escriptora.  L’acte comptarà amb la participació del Cor Exaudio.
Seguidament,  a  2/4 de 9 del vespre, tindrà lloc la Desfilada dels Miquelets, amb sortida davant del Teatre Municipal l’Ateneu i recorregut per: corraló del General Vives, rambla General Vives, c. Custiol, Pl. Pius XII, c. Sta. Maria i pl. de l’Ajuntament.  
A les 9 del vespre, a la plaça de l’Ajuntament, hi haurà la Hissada de la Senyera i lectura del discurs institucional, a càrrec de l’Il·lm. Sr. Marc Castells, i la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, a càrrec del Cor Exaudio,  format per trenta-dues noies, la majoria formades a l’Escola Municipal de Música/ Conservatori de Grau Mitjà “Mestre Joan Just” d’Igualada, que també interpretaran cançons populars catalanes.  
Els actes de la Diada inclouran també, el dimarts 10 de setembre, a 2/4 d’11 de la nit a la plaça de l'Ajuntament, la tradicional  Marxa de Torxes, organitzada pel Casal Popular d'Igualada, el Foment.  
Com a cloenda de la celebració de la Diada, el dissabte 14 de setembre, a les 19 h, hi haurà una Ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Cassà, al passeig Verdaguer, entre la pl. Catalunya i el c/ de Sant Magí, organitzada per l’Agrupació Sardanista d'Igualada.

Text de l’alcalde, Marc Castells, inclòs al programa oficial de la Diada


"Aquests últims anys la celebració de la Diada Nacional de Catalunya ha assolit un caire eminentment reivindicatiu, en consonància amb els temps històrics que estem vivint. I aquest any aquest esperit cívic però determinat que ha caracteritzat el moviment del nostre país cap a la llibertat té encara més motius per mantenir-se ben viu.
Som a les portes que es faci pública una sentència que presumptament condemnarà aquesta voluntat tossuda i democràtica que el nostre poble pugui exercir el dret a escollir el seu futur. El procés i el judici que l’han precedida han demostrat que l’objectiu no és impartir justícia, sinó donar l’avís que no podem desafiar democràticament i pacíficament l’Estat. Aquest és el motiu pel qual les institucions, ara més que mai, hem de mantenir ferm el suport a les mobilitzacions i a les reivindicacions que impulsen la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.
Més enllà de les disputes polítiques, aquest Onze de Setembre ha de servir per llençar un missatge clar: aquest país no es cansarà de reivindicar els seus drets. Per això s’equivoquen els qui creuen que la solució és la repressió, que són els mateixos que voldrien que la Diada deixés de ser el que ha estat els darrers anys.  
Vivim un present complex, que és fruit d’un intens passat recent que ens ha donat moltes i molt bones lliçons. El futur només serà nostre si sabem exercir amb determinació i de manera pacífica i determinada la voluntat del nostre poble. El futur comença aquest Onze de Setembre".

  • Compartir