Sou a: Inici / Noticies / La transformació digital del tèxtil, tema central de BSTIM 2019

La transformació digital del tèxtil, tema central de BSTIM 2019

Bon ritme d’inscripcions a BSTIM, que s’obre a totes les empreses que ofereixin solucions tèxtils més enllà del punt, i amplia el recinte d’exposició
29-10-2018

Des de la primera revolució industrial que la indústria tèxtil no havia viscut una transformació tan gran com la revolució tecnològica que tot just ara comença a implementar-se. I si el sector tèxtil ja va ser un dels principals protagonistes de la revolució industrial amb el teler de llançadora i la primera màquina de filar multibobina que van disparar la productivitat, ara podria ser també exemplar en l’avanç cap a la indústria 4.0 que transformarà el disseny, la manufactura, les operacions, el servei del producte i els sistemes productius. El Clúster Català de la Moda (Modacc) calcula que amb la transformació digital els sistemes de producció seran un 30% més ràpids i un 25% més eficients, i portarà la personalització dels productes fins a alts nivells.

Aquest serà, precisament, el tema central de la propera edició de la fira tèxtil BSTIM, que tindrà lloc a Igualada els dies 6 i 7 de març de 2019 i comptarà amb diverses xerrades i la participació d’empreses especialitzades en la transformació digital com a nous expositors. La fira BSTIM, a més, s’ha obert a totes aquelles empreses que ofereixen solucions per a la producció tèxtil arreu de l’Estat i no només a fabricants de gènere de punt.

El període d’inscripcions per a expositors ja està en marxa i s’allargarà fins a cobrir la totalitat de les places disponibles per a expositors, que en la propera edició seran més de seixanta gràcies a l’ampliació de l’espai del recinte de l’Escorxador destinat a exposició. Precisament per poder acollir totes les empreses que volen exposar a BSTIM, l’organització de la Fira –Fira d’Igualada i l’Agrupació Tèxtil FAGEPI amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada- ha optat per adequar una nova ala del recinte modernista de manera que s’ampliarà l’espai per a expositors fins a arribar als 1.800m2.

La darrera edició de BSTIM, que va tenir lloc el passat mes de febrer de 2017, va reunir a Igualada una seixantena d’expositors i 1.400 visitants, una xifra similar a les dues edicions anteriors i que es preveu superar en aquesta nova edició que tindrà lloc el mes de març.

BSTIM, fira de referència · La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) és l’única fira de producció tèxtil de l’Estat espanyol i té com a objectiu estimular la fabricació tèxtil de proximitat i enfortir la indústria local. Està organitzada per Fira d'Igualada i l'agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, i té periodicitat biennal. La quarta edició se celebrarà els dies 6 i 7 de març de 2019 a Igualada.

(*informació via fira BSTIM)

  • Compartir