Sou a: Inici / Noticies / La Xarxa d'Igualada porta 'Safari, diumenge vinent, a l'Ateneu

La Xarxa d'Igualada porta 'Safari, diumenge vinent, a l'Ateneu

L'espectacle de la companyia La Baldufa és una faula que pretén apropar les situacions quotidianes, en aquest cas l’assetjament escolar
01-02-2018

El grup La Xarxa d’Igualada continua celebrant el quarantè aniversari de programacions d’espectacles per a tota la família a Igualada. Per al proper diumenge, 4 de febrer a les 12:15h, ha organitzat una representació de Safari, el darrer espectacle de La Baldufa. Una faula que pretén apropar les situacions quotidianes, en aquest cas l’assetjament escolar.

L’espectacle tindrà lloc al Teatre Municipal l’Ateneu i està interpretat per Emiliano Pardo i Carles Pijuan. La direcció és de Ramon Molins, que també n’és l’autor conjuntament amb la companyia. Carles Pijuan ha fet l’escenografia i el vestuari. La música és d’Òscar Roig i el disseny d’il·luminació de Miki Arbizu. El preu de les entrades és de 6 euros, 5 euros per als socis de La Xarxa.

La Baldufa, companyia de comediants · La companyia de comediants La Baldufa va néixer a Lleida l’any 1996. Entre els seus objectius hi ha la voluntat d’oferir espectacles d’alta qualitat artística, crear espectacles multidisciplinaris, utilitzant el màxim de recursos teatrals. Fa teatre per a tots els públics, especialment adreçats als infants. Uns espectacles compromesos amb valors com la solidaritat, la tolerància i el respecte.

Durant aquests anys ha creat una quinzena d’espectacles. El darrer, El meu pare és un ogre, va estrenar-se fa pocs mesos a Perpinyà. Amb els seus muntatges han aconseguit premis al FETEN de Gijón, la Fira de Titelles de Lleida, però també a Barcelona, Tarragona, Múrcia i Nerja, entre altres.

Safari o quan els amics et fan la punyeta · Safari, de La Baldufa, recupera dos personatges d’un dels seus espectacles anteriors, l’Embolic a la Granja: en Pinyot i en Carabassot. En aquesta ocasió, però, són a la sabana africana, on s’han desplaçat per mirar de trobar una espècie rara de mico que encara no ha estat mai observada per l’ésser humà. En plena aventura, topen amb un lleó capmoix i pensarós perquè no sap rugir i no poden estar-se de mirar de trobar-ne la causa.

Per què el cocodril s’entesta a ultratjar el lleó que no sap rugir? Per què la resta d’animals també s’entossudeixen a fer-li la guitza? Què caldrà fer perquè el rei de la selva s’envalenteixi? Un espectacle adreçat de nou als més petits on es juga amb una escenografia que es desdobla per aconseguir un espai atractiu que reflecteixi tot aquest ecosistema.

L’espectacle, tot seguint la línia de les creacions de la companyia lleidatana, vol parlar de qüestions d’actualitat però també de valors morals, en aquesta ocasió, el bullying o assetjament escolar. Les nenes i els nens poden entendre les seves amenaces a partir del comportament del cocodril i el lleó, i també de la girafa, el mico i l'elefant. La preocupació d'en Pinyot i en Carabassot és similar a la dels pares i mestres. Els infants també poden ser ferotges i cruels amb els companys. En canvi, des de La Baldufa tenen el convenciment que per mitjà de l’educació i el treball es poden potenciar actituds i comportaments en positiu que permetin una convivència dolça i tranquil·la.

(*informació via La Xarxa d'Igualada)

  • Compartir