Sou a: Inici / Noticies / Nou centre assistencial de l’AECC-Catalunya contra el Càncer a Igualada

Nou centre assistencial de l’AECC-Catalunya contra el Càncer a Igualada

Pacients i familiars de l’Anoia ja no s’hauran de desplaçar a la seu de l’associació a Barcelona per rebre els serveis que necessitin
05-07-2017

L’AECC-Catalunya contra el Càncer ha inaugurat avui a Igualada un centre assistencial que donarà servei a tota la comarca de l’Anoia per a que tots els pacients de càncer i els seus familiars no es tinguin que desplaçar a Barcelona per beneficiar-se dels serveis de l’associació. Amb la nova seu, de més de 100m2 situada a la Rambla Nova núm. 32, l’AECC pretén apropar-se a la població i posar al centre de la seva activitat la qualitat de vida i el benestar del malalt de càncer i la seva família.

Des d’aquest nou centre s’oferirà de forma gratuïta un servei integral per a pacients de càncer i a les seves famílies. Principalment es proporcionarà atenció social –fer de guia per minimitzar l’impacte del càncer en el dia a dia i oferir orientació sociolaboral, residències d’acollida, material ortopèdic, ajudes econòmiques...– i un servei de triatge –valoració de les ajudes de cada persona per poder cobrir totes les seves necessitats i oferir una atenció personalitzada. A part, també es portaran a terme durant tot l’any campanyes de prevenció i detecció precoç del càncer.

Els serveis oferts en el nou centre es complementaran amb el servei d’atenció psicològica que l’associació ja ofereix a l’Hospital d’Igualada, des d’on es dona suport psicològic a malalts i familiars amb activitats grupals per a malalts recent diagnosticats, pacients de càncer de mama i ginecològics, dol, familiars i cuidadors. Durant el passat any, un total de 80 persones s’han beneficiat d’aquest servei -61 pacients i 19 familiars- amb un total de 553 intervencions.

En aquest mateix hospital, l’AECC-Catalunya contra el Càncer també compta amb un Programa de voluntariat hospitalari amb l’objectiu que els pacients oncològics i familiars que reben trac­tament a l’Hospital de Dia o estan ingressats a planta puguin disposar d’un acompanyament per part dels nostres voluntaris, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de malaltia. Actualment, aquest programa està format per un total de XX voluntaris.

El nou centre d’Igualada és el primer d’una sèrie de centres assistencials d’abast comarcal que l’AECC-Catalunya contra el Càncer té previst obrir a curt termini a la província de Barcelona. Es tracta, doncs, del primer pas del desplegament territorial que l’associació vol fer per poder fer front a la nova realitat que envolta la malaltia (cada vegada hi ha més persones que conviuen amb el càncer durant més temps i amb determinades mancances o seqüeles, així com una major prevalença de la malaltia degut a l’envelliment de la població i als factors de risc coneguts) i amb uns objectius molt concrets: aproximació dels serveis a la població, universalitat de l’ajuda i professionalització dels serveis oferts.

A la inauguració han assistit l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el president de l’AECC-Catalunya contra el Càncer, Juli de Miquel i el Vicepresident Quart del Consell Comarcal de l’Anoia, Santi Broch i Miquel.

(*informació via AECC-Catalunya contra el Càncer)

  • Compartir