Sou a: Inici / Noticies / Cent seixanta activitats a la Boixeta Cultural d'hivern

Cent seixanta activitats a la Boixeta Cultural d'hivern

Les festes de Nadal i celebracions com els Tres Tombs o el Carnaval centraran les propostes hivernals a la capital de l’Anoia.
25-11-2015

La nova Boixeta Cultural d’Igualada presenta un total de cent cinquanta-vuit esdeveniments de tots els àmbits de la cultura, del desembre de 2015 fins al febrer 2016. L’agenda municipal de cultura, doncs, torna farcida d’exposicions, conferències, xerrades, teatre, tallers, presentacions de llibres, recitals, balls, audicions, visites guiades, clubs de lectura, festes infantils, cinema i tertúlies.

En aquesta ocasió la programació està especialment centrada en les festes nadalenques, destacant especialment la Fira de Nadal i la Missa de Coronació a la basílica de Santa Maria, amb música de Haendel i Mozart. Dins del cicle nadalenc, tornen també els magnífics Pastorets, que des de l’any 1959 interpreta l’Esbart Igualadí i que es poden compartir amb els més petits de la casa. A més, com cada any, el dia 18 de desembre tindrà lloc la tradicional Cantada de nadales a la Plaça de l’Ajuntament. També serà molt recomanable el concert de Nadal de la pianista Neus Peris, organitzat per l’AUGA,  el Concert de Nadal de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia al Teatre Municipal l’Ateneu, i el tradicional Concert de Sant Esteve de la Coral Mixta d’Igualada. Al costat de les propostes més pròpiament culturals, el Saló de la Infància tornarà a ser el gran escenari on el públic familiar i els més petits gaudiran de desenes d’activitats de lleure durant aquestes dates al recinte de Cal Carner.

Amb l’arribada del 2016 les celebracions continuaran amb les celebracions més tradicionals, reconegudes arreu i que són un orgull per a Igualada i els igualadins: la Festa dels Reis, el 5 de gener, i Els Tres Tombs, el 24 de gener. El dia 6 de febrer, a més, s’hi posarà la rúbrica amb el sempre participat Carnaval d’Igualada. Destaca també, el 21 de febrer, la 47a Renovació de la Flama de la Llengua a Montserrat, una cita en què, en aquesta ocasió, es preveu una important mobilització d’entitats locals.

En el camp del teatre, destaquen alguns esdeveniments d’alt nivell: La Plaza del Diamante, amb la força interpretativa de Lolita Flores, un colpidor monòleg basat en el llibre de Mercè Rodoreda, i Una Giornata Particolare, obra teatral inspirada en la pel·lícula d’Ettore Scola amb Clara Segura i Pablo Derqui deixant-se la pell novament per a defensar, amb la seva habitual intensitat, els seus papers. També cal destacar Un cel de plom, sobre la memòria de Neus Català, magistralment interpretada per Mercè Arànega.

En l’apartat literari, es presentarà el llibre guanyador del Premi Ciutat d’Igualada de Recerca Dr. Joan Mercader, La terra a subhasta, de Ricard García Orallo. També es presentarà el nou volum de la publicació Miscellanea Aqualatensia, recull d’articles del Premi Ciutat d’Igualada d’Investigació Jaume Caresmar.

Finalment, del 26 de febrer al 20 de març torna el festival fotogràfic FineArt, que tornarà a omplir d’imatges diferents racons de la ciutat, amb una selecta mostra d’autors i col·leccions de prestigi.

Podeu consultar la Boixeta Cultural AQUÍ

  • Compartir