Sou a: Inici / Noticies / Nova edició del Voluntariat per la llengua a Igualada

Nova edició del Voluntariat per la llengua a Igualada

Hi participen persones de Catalunya i la resta de l'Estat, Mèxic, el Marroc, Colòmbia, Bolívia, Portugal, Guinea, la República Dominicana, Romania, el Perú, el Brasil i el Regne Unit
08-11-2018

El passat 19 d’octubre va tenir lloc, a la Biblioteca Central d’Igualada, l’acte de presentació de la nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL), un programa per practicar català a través de la conversa. En aquesta trobada es van poder conèixer un total de 27 noves parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla habitualment català, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Tots dos compartiran una hora a la setmana de conversa en català.

Cal destacar la variada procedència dels participants, ja que hi ha persones de Catalunya, la resta de l'Estat, Mèxic, el Marroc, Colòmbia, Bolívia, Portugal, Guinea, la República Dominicana, Romania, el Perú, el Brasil i el Regne Unit. En aquesta edició comptem amb voluntaris que ja havien participat en la convocatòria anterior, però també hi ha persones que ho fan per primera vegada. A l’acte de presentació es van donar les informacions i orientacions necessàries perquè les trobades siguin fructíferes. També es van donar a conèixer un seguit d’activitats relacionades amb l’Any Fabra.

El Voluntariat per la llengua és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística. Totes aquelles persones interessades a inscriure-s’hi ho poden fer a través del portal www.vxl.cat o al Servei Local de Català d’Igualada (carrer Lleida, 78). Les inscripcions estan obertes tot l'any.

(*informació via CNL Montserrat)

  • Compartir