Sou a: Inici / Noticies / Presentació a Igualada de l'anuari 2015 de la FOCIR

Presentació a Igualada de l'anuari 2015 de la FOCIR

La FOCIR és l'única plataforma que aplega les entitats catalanes que tenen representació a l'exterior i l'únic espai de promoció del coneixement en aquesta matèria.
06-05-2016

Dijous,5 de maig, l’Ajuntament d’Igualada va acollir la presentació del primer volum de l'Anuari de la Diplomàcia Pública de la Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR). Aquesta col·lecció estudiarà anualment l'estat de la qüestió al país i abordarà les novetats acadèmiques mundials. Ha d'esdevenir una obra de referència per promoure el pensament sobre la diplomàcia pública i a més, establir els grans reptes de futur. Aquest és un dels principals objectius de la FOCIR, l'única plataforma que aplega les entitats catalanes que tenen representació a l'exterior i l'únic espai de promoció del coneixement en aquesta matèria.

L’acte va comptar amb la participació del comissionat per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, Josep Lluís Alay, la primera tinent d'alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Àngels Chacón, i la presidenta de la FOCIR, Mònica Sabata. El doctor Martí Petit, expert en diplomàcia i comunicació, va intervenir per exposar com Catalunya pot tenir unes relacions internacionals amb una diplomàcia descentralitzada, en xarxa, i que permeti la participació de la societat civil. Petit va afirmar que “tota acció exterior ha de tenir un projecte coherent, que generi confiança i on el relat es nodreixi de la participació de diversos agents experts”.

Coincidint amb la temàtica del primer volum de l'anuari, també proposava un nou model de diplomàcia catalana centrat en la diplomàcia urbana. Va destacar la importància d’establir una xarxa urbana, cohesionada i ben articulada on poder elaborar un nou coneixement de treball diplomàtic amb la idea de país-ciutat.

El primer volum d'aquesta col·lecció està destinat a l'estudi de la diplomàcia municipal. Per aquest motiu s'hi inclouen exemples de participació dels ens locals com a actors en la projecció exterior de país amb articles dels ajuntaments d'Igualada i Granollers així com de la Diputació de Barcelona, els quals aposten clarament per l'elaboració de plans estratègics d'internacionalització.

La versió digital de l’anuari de la Diplomàcia Pública Catalana es pot consultar al WEB de la FOCIR i ben aviat es podrà trobar en les principals biblioteques especialitzades en relacions internacionals. 

  • Compartir