Sou a: Inici / Noticies / Una trentena d’igualadins analitzen la mobilitat a la ciutat

Una trentena d’igualadins analitzen la mobilitat a la ciutat

Les dades obtingudes se sumen als resultats d’un estudi tècnic, amb l’objectiu de redactar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Igualada
28-04-2015

Amb l’objectiu d’impulsar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), l’Ajuntament d’Igualada, en el marc de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena i amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha engegat a través de l’empresa Iniciatives Dinàmiques, un procés participatiu obert a la ciutadania, que té com a objectiu recollir l’opinió sobre la situació actual i les propostes de millora en relació a la mobilitat al municipi.


Dissabte passat, una trentena de persones ha pres part d’una jornada de participació que ha consistit en tres passejades per la ciutat, dues a peu, amb un itinerari convencional i un destinat a persones amb mobilitat reduïda, i un altre per a usuaris de la bicicleta, i que segons el regidor d’Urbanisme, Jordi Pont, “han estat molt útils per obtenir informació sobre la problemàtica existent ja que hi ha hagut participants amb una casuística molt diferent, des de gent gran, persones amb cotxet, o amb cadira de rodes i també ciclistes”. Ara s’està fent el buidatge d’aquestes dades i aquest dijous seran analitzades en el taller participatiu que es durà a terme.


En aquest taller també s’analitzaran els resultats d’un acurat estudi diagnòstic, realitzat per les empreses GRECCAT Enginyeria i Medi Ambient i Estudis de Projectes i Mobilitat (EPIM), que ha analitzat l’accessibilitat per a vianants i bicicletes, la qualitat del transport públic, la mobilitat en vehicle privat, la distribució urbana de mercaderies i la seguretat viària.


El taller tindrà lloc dijous, 30 d’abril, a les 19h, a l’edifici d’Ig-nova. Sota el títol La mobilitat avui, l’objectiu serà copsar la diversitat de visions i necessitats entorn a la mobilitat local. A l’inici de la jornada es donarà informació per part dels responsables de l’equip redactor del PMUS, que explicaran els resultats de la diagnosi tècnica i seguidament, amb l’ajut de dinàmiques participatives, es debatrà i recollirà la visió dels veïns d’Igualada per tal d’enriquir la diagnosi tècnica realitzada.


Per inscriure’s a aquesta jornada de debat cal enviar un correu electrònic a mobilitat@aj-igualada.net o trucar per telèfon a l’Ajuntament 93 803 19 50 (extensió 270). A més, i de forma paral·lela, tots aquells ciutadans que ho desitgin poden continuar fent les seves aportacions a través del blog del PMUS, accessible a través del web www.igualada.cat, on hi podran trobar un qüestionari que serà de molta utilitat per conèixer les seves necessitats i prioritats.

  • Compartir