Sou a: Inici / Noticies / VadeFoodies afronta la segona edició amb voluntat de consolidar-se

VadeFoodies afronta la segona edició amb voluntat de consolidar-se

El festival de tendències gastronòmiques amplia calendari i se celebrarà divendres i dissabte, dies 1 i 2 de juliol, al Museu de la Pell.
08-06-2016

Després de l’èxit de la primera edició del VadeFoodies, que va atreure 4.000 visitants, el festival de tendències gastronòmiques d’Igualada afronta el seu segon any amb el repte de créixer. D’entrada, l’associació que dóna nom al certamen amplia el calendari i, a diferència de l’any passat, que va concentrar-se tot en una sola jornada, enguany començarà divendres, 1 de juliol, a quarts de set de la tarda, i s’allargarà tot el dissabte, dia 2. Una jornada i mitja en què els igualadins i visitants d’arreu de Catalunya podran degustar al Museu de la Pell d’Igualada noves tendències gastronòmiques i escoltar les explicacions dels professionals més punters del sector.

Com a novetat principal, aquest any es presenta el VadeVins, el primer mercat de vins de taller, que consistirà en un tast dels vins més especials de les onze DO catalanes. Així, les bodegues oferiran als visitants de VadeFoodies, al llarg del dissabte, una degustació de les seves joies més exclusives així com l’oportunitat de comprar-les; els beneficis aniran destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

El Vadefoodies és un festival pioner a l’Estat que s’adreça als amants del bon menjar (els ‘foodies’). El certamen manté com a objectius principals la promoció de l’activitat gastronòmica a Igualada i la mostra de la diversitat de tendències del sector culinari arreu del món. Seguint el mateix esquema de l’any passat, les activitats es dividiran en dues parts: l’interior del Museu es destinarà a xerrades i conferències, i a l’exterior, de caràcter més lúdic, s’instal·laran les parades dels restauradors, on es podran tastar les darreres tendències gastronòmiques.

El programa de conferències l’obrirà el prestigiós forner Xevi Ramon (conegut com ‘el Ferran Adrià del pa’); consistirà en una xerrada degustació sobre el pa. El mateix divendres, el cuiner peruà Pablo Ortega parlarà de la cuina de fusió del Perú i es presentarà el projecte de ciutats ‘Veg-friendly’ (amigues de la cultura vegana i vegetariana). L’endemà hi haurà xerrades sobre cuina i ciéncia i la coach nutricional Núria Roura presentarà el projecte Detox Sen. D’altra banda, el dissenyador català Claret Serrahina parlarà sobre el disseny del vi. El programa de xerrades del VadeFoodies d’aquest any es clourà amb la xocolata com a plat estrella.

En paral·lel, a l’Adoberia Bella, la Jove Cambra Internacional d’Igualada organitza el mateix dissabte una matinal dedicada a l’emprenedoria gastronòmica. En col·laboració amb l’Estival Jazz, el VadeFoodies tornarà a comptar amb bona música, amb actuacions divendres i dissabte. Les inscripcions per a les conferències poden fer-se al web www.vadefoodies.cat

VadeVins, primer mercat de vins de taller · Com a novetat principal del 2n Festival VadeFoodies, aquest any es presenta el VadeVins, el primer mercat de vins de taller, que consistirà en un tast dels vins més especials de les onze DO catalanes. Així, les bodegues oferiran als visitants de VadeFoodies, al llarg de dissabte, una degustació de les seves joies més exclusives. Botiguers i particulars podran comprar ampolles dels vins tastats, que rebran als punts de recollida amb una etiqueta personalitzada. Els beneficis del 1r Vadevins aniran destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple, en el marc de la campanya solidària Mulla’t. El Vadevins estarà ubicat a la preciosa Sala de les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada. S’iniciarà a les 11:30 del matí amb una petita rebuda a càrrec d’Agustí Torelló Roca acompanyat pels representants de cada un dels cellers i de les botigues de vins d’Igualada i comarca.

Seguidament, a les 12:00h es durà a terme la taula rodona sobre el disseny del vi, moderada per l’artista igualadí Ramon Enrich, on hi participaran els dissenyadors Claret Serrahima de Clase Bcn i Gabriel Morales de Dorian, així com la periodista Núria Martí del blog Pretty Wines. Un cop acabada la taula rodona s’iniciaran els tastos dels vins de taller o vins experimentals. Es faran tasts cada hora amb una pausa al migdia, per poder assistir-hi cal inscriure’s a través del web del festival. El Vadevins és una  oportunitat única per conèixer de primera mà l’enologia del nostre territori, intercanviar opinions amb els productors i tastar productes únics.

(*informació via VadeFoodies)

  • Compartir