Sou a: Acció Social i Igualtat / Agenda

Agenda

Presentació del Pla d'Igualtat de Gènere 16/19 de la Mancomunitat Conca d'Òdena

S’explicarà el procés participatiu i elaboració del Pla d’Igualtat de Gènere, les principals línies estratègiques de treball en matèria de polítiques de gènere i el pla d’acció que es desenvoluparà els propers 4 anys. Obert a tota la ciutadania.

Presentació del Pla d'Igualtat de Gènere 16/19 de la Mancomunitat Conca d'Òdena - Llegir Més

Exposició: La lluita per l'oportunitat de viure

Descripció: Les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia, organitzada conjuntament per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic. Reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978. Els plafons permeten conèixer aquest període de la història a través de la perspectiva de les dones i visualitza les seves experiències i aportacions. L'exposició fa un recorregut per les quatre etapes més destacades d’aquell període: "La segona República: Una oportunitat", "Quan la vida perd valor. La guerra civil", "Quan viure és sobreviure. Franquisme" i "Construint la democràcia".

Exposició: La lluita per l'oportunitat de viure - Llegir Més

Xerrada-taller. De més verdes en maduren: les dones grans a la pantalla

a càrrec de Drac Màgic. A partir de diferents exemples de personatges de ficció, es proposaran reflexions i activitats per treure profit dels mecanismes d’identificació que es generen i posar en valor les característiques de les dones quan es fan grans: la seva experiència, la seva independència, la valentia, la curiositat, les ganes d’aprendre, la capacitat de relacionar-se, la bellesa, les ganes de riure i la seva perspectiva intergeneracional. Obert a totes les dones que vulguin apropar-s’hi i a la ciutadania en general.

Xerrada-taller. De més verdes en maduren: les dones grans a la pantalla - Llegir Més

Cinefòrum: Con la pata quebrada (2013). Diego Galán. 83 min.

En motiu de commemoració del 8 de març. Sessió de Pantalla Oberta. Reunint fragments de 180 films espanyols (de ficció i documentals), Diego Galán mostra l’evolució de la imatge de la dona en el cinema, fet aquí des dels anys 30 fins ara. Fòrum posterior amb les persones assistents.

Cinefòrum: Con la pata quebrada (2013). Diego Galán. 83 min. - Llegir Més

Xerrada: L'entrada de les dones a les cooperatives de cafè, tota una revolució

a càrrec d’Exolina Aldana, presidenta de la cooperativa Augusto César Sandino (Nicaragua), i una representant d’Alternativa3

Xerrada: L'entrada de les dones a les cooperatives de cafè, tota una revolució - Llegir Més

Conferència institucional del 8 de març

Ser home o dona a la nostra societat, diferència o desigualtat? a càrrec de Sara Berbel Sánchez, doctora en psicologia social i directora d'Empowerment Hub

Conferència institucional del 8 de març - Llegir Més

Exposició: AMOR?

AMOR? UNA EXPOSICIÓ SOBRE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Exposició: AMOR? - Llegir Més

Cinefòrum: Les costures de la pell

de No Dust Films. Cèlia Vila, Enic Escofet, Marc Soler, Eduard Valls "Els propietaris de les fàbriques són 5 o 10... però quantes som nosaltres? Milers i milers" Sessió de Pantalla Oberta

Cinefòrum: Les costures de la pell - Llegir Més

Xerrada: Claus per a la detecció de la violència masclista i orientacions per al seu abordatge

a càrrec de Mar Granados de Dones amb Empenta. Dirigida a professionals de l'educació secundària. Presentació del projecte Connecta't amb amor.

Xerrada: Claus per a la detecció de la violència masclista i orientacions per al seu abordatge - Llegir Més

Presentació Campanya "Si ho vius, parla'n, explica-ho. no callis!"

Campanya impulsada per la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, adreçada sobretot a joves per a prevenir situacions de violència masclista

Presentació Campanya "Si ho vius, parla'n, explica-ho. no callis!" - Llegir Més

CINEMA: TOTS ELS CAMINS DE DÉU

Segona sessió de la Mostra Internacional de Films de Dones a la Conca d'Òdena. Activitat organitzada per Mancomunitat de la Conca d'Òdena, Cineclub i Cinemes Mont-Àgora.

CINEMA: TOTS ELS CAMINS DE DÉU - Llegir Més

CINEMA: TOTS VOLEM EL MILLOR PER A ELLA

Primera sessió de la Mostra Internacional de Films de Dones a la Conca d'Òdena. Activitat organitzada per la Mancomunitat de la Conca d'Òdena i Cineclub.

CINEMA: TOTS VOLEM EL MILLOR PER A ELLA - Llegir Més

EXPOSICIÓ: LA REPRESENTACIÓ DELS COSSOS DE LES DONES

Convidem a fer una lectura crítica de la representació que fan els mitjans audiovisuals occidentals dels cossos femenins i com aquesta representació fixa, en l'imaginari col·lectiu, una imatge estereotipada de les dones i les seves identitats.

EXPOSICIÓ: LA REPRESENTACIÓ DELS COSSOS DE LES DONES - Llegir Més

CINEFÒRUM: Menopausa Rebel ADELE TULLI. Gran Bretanya/Itàlia, 2013, 25 minuts. VOSC

“La menopausa és el començament de la vida!” Thérèse Clerc descriu amb aquestes paraules l’experiència de fer-se gran. Amb 85 anys, aquesta militant i apassionada feminista va posar en marxa La Casa Baba Yaga, un innovador projecte de convivència per a dones de més de 65 anys. Adèle Tulli recull a Rebel menopause les experiències de les dones que hi viuen i elabora un retrat íntim de Thérèse, una dona que viu la maduresa com “un temps de completa llibertat”

CINEFÒRUM: Menopausa Rebel ADELE TULLI. Gran Bretanya/Itàlia, 2013, 25 minuts. VOSC - Llegir Més

XERRADA-TALLER: El meu cicle, el meu cos, jo

Dirigit a dones de totes les edats que estiguin interessades a conèixer més el seu cicle menstrual i la seva sexualitat. Veurem com la invisibilització i els tabús silencien la veu del nostre cos i les nostres necessitats.

XERRADA-TALLER: El meu cicle, el meu cos, jo - Llegir Més

TALLER: Dones Lúcides. Taller d’apoderament per a dones

Es potenciaran les capacitats i recursos interns de cadascuna de les dones participants i la consciència de la seva força trencant amb els estereotips sexistes per esdevenir líders promotores del canvi social. Cal inscripció prèvia indicant nom i cognoms, data de naixement, telèfon i correu electrònic de contacte a igualtat@micod.cat Límit inscripció: dimarts 2 de juny

TALLER: Dones Lúcides. Taller d’apoderament per a dones - Llegir Més

Formació: taller de prevenció de trastorns de la conducta alimentària: operació biquini i altres mites alimentaris

Sessió de formació per a famílies. Eines per a mares i pares per afrontar i prevenir un trastorn del comportament alimentari en infants i adolescents. A càrrec de l'Associació contra l'Anorèxia i Bulímia i la Fundació Imatge i Autoestima.

Formació: taller de prevenció de trastorns de la conducta alimentària: operació biquini i altres mites alimentaris - Llegir Més

Exposició: Dones grans, Grans Dones

Exposició que trenca clixés sobre el que significa envellir per a les dones, desmunta tòpics i reivindica que les veus femenines de totes les edats siguin escoltades i reconegudes

Exposició: Dones grans, Grans Dones - Llegir Més

Exposició: Imatges per a la igualtat

Obres presentades al II CONCURS DE PORTADES PER LA IGUALTAT DE GÈNERE de la Micod.

Exposició: Imatges per a la igualtat - Llegir Més

Exposició: Dones grans, Grans Dones

Exposició que trenca clixés sobre el que significa envellir per a les dones, desmunta tòpics i reivindica que les veus femenines de totes les edats siguin escoltades i reconegudes.

Exposició: Dones grans, Grans Dones - Llegir Més

L'accés a la universitat des d'una perspectiva de gènere

a càrrec de Mireia Foradada i Villar, professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Professional de l'àmbit de la pedagogia i amb una clara visió de gènere. Acte Institucional de l'Ajuntament d'Igualada per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

L'accés a la universitat des d'una perspectiva de gènere - Llegir Més

Exposició: Imatges per a la igualtat

Obres presentades al II CONCURS DE PORTADES PER LA IGUALTAT DE GÈNERE de la Micod.

Exposició: Imatges per a la igualtat - Llegir Més

Presentació obres II Concurs de portades Igualtat de Gènere

Termini obert per a presentar obres al concurs que escull la imatge gràfica de la campanya del 8 de març, Dia Internacional de les dones

Presentació obres II Concurs de portades Igualtat de Gènere - Llegir Més

  • Compartir