Sou a: Acció Social i Igualtat / Igualtat de gènere / Diades internacionals / 25 de novembre. Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

25 de novembre. Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

La campanya d’aquest any gira entorn la necessitat d’identificar la violència masclista i és per això que s’ha editat un díptic amb l’explicació del cicle de la violència. Aquest es dóna en tres fases: acumulació de tensió, esclat de la violència i reconciliació. El material inclou aspectes i conductes que es donen en la persona agressora i en la persona agredida.

Podeu consultar l'agenda d'actes i també la campanya d'aquest any 2017.

******************************************************************************************************

La campanya del 25N d'aquest 2016 es centra en la visibilització i identificació de totes les formes de violència masclista, entenent que allò més explícit es sosté per un marc de relacions desiguals i per una estructura masclista i cultura patriarcal. La metàfora de l'iceberg ens demostra com els micromasclismes i les formes més subtils de la violència emparen i recolzen la violència més punyent i evident.

Podeu consultar l'agenda d'actes de commemoració del 25N d'aquest any 2016.

****************************************************************************************

Campanya del 2015 per l'eliminació de la violència masclista

Campanya del 25N "Si ho vius, parla'n, explica-ho. No callis!" (POSTAL 1) (POSTAL 2) per l'eliminació de la violència contra les dones centrada en la prevenció de la violència en col·lectius joves. Pretén visibilitzar formes de violència masclista molt subtils, molt naturalitzades i massa acceptades per les noies. La campanya ve reforçada amb un vídeo creat a partir del contingut de les postals, en col·laboració amb el Departament de Sanitat i Salut Pública de l'Ajuntament d'Igualada i amb la col·laboració especial de l'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut Montbui.

Podeu consultar també l'agenda d'actes de commemoració del 25N 2015, organitzades conjuntament per les diferents entitats del territori, institucions i ajuntaments.

***********************************************************************************************************

Campanya 2014 per l'eliminació de la violència masclista 

agenda d'actes de commemoració del 25 de novembre de 2014.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que va sobreviure. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena coordina l’agenda d’actes que commemoren aquesta data i que s’organitzen des de diverses entitats de la conca, entre elles les entitats de dones.

***********************************************************************************************************

Consulta el programa d'actes del 25 de novembre. 2013

  • Compartir
Pertany a: , ,