Sou a: Acció Social i Igualtat / Igualtat de gènere / LGTBI / 28 de juny. Dia per l'alliberament LGTBI

28 de juny. Dia per l'alliberament LGTBI

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Amb motiu del 28 de juny, els municipis de la Mancomunitat organitzen actes per a la visibilització LGTBI i per a seguir trencant estereotips vers el col·lectiu. Es penjarà la bandera irisada LGTBI als balcons dels ajuntaments i es presenten propostes d'activitats de tallers i formació per a la ciutadania i professionals.

Les activitats es poden trobar en un díptic coordinat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i els agents organitzadors han estat els Departaments de Joventut, l’Àrea d’igualtat de gènere de la MICOD, el Departament de Treball Afers Socials i Famílies, la Diputació de Barcelona, Dones amb empenta i el Consell Comarcal.

#transformalamirada #28J #LGTBI

Consulta el programa del 28J de 2018

Consulta el programa del 28J de 2017

  • Compartir