Sou a: Inici / Noticies / 6928 alumnes inicien el curs escolar amb normalitat a Igualada

6928 alumnes inicien el curs escolar amb normalitat a Igualada

L’Ajuntament d’Igualada ha invertit els últims 10 anys més d’1,3 milions d’euros a les escoles públiques
08-09-2022

6.928 infants i adolescents han iniciat aquesta setmana el curs escolar 22-23 amb normalitat. Ho han fet en les 14 escoles d'infantil i primària, els 5 centres de secundària i les 4 llars d'infants municipals de la ciutat. Aquests darrers ja van començar la setmana passada però encara queden vacants a p0.

Com cada any l’ajuntament ha activat el dispositiu especial per facilitar la mobilitat i garantir la seguretat de l'alumnat, sobretot en les entrades i sortides dels centres.

Aquest any, la ciutat ha invertit més de 160.000 euros en obra nova, on destaca la cuina de l’escola Gabriel Castellà, i també la millora de l’eficiència energètica lumínica de l’escola Ramon Castelltort, i les inversions en la creació d’aules sensorials a les 4 llars d’infants municipals.

L’aposta per ser ciutat del coneixement a Igualada no para, i darrerament també s’ha engegat la construcció d’un nou campus universitari al passeig, amb una inversió inicial de més de 6 milions d’euros, sumat al que ja va construir al Pla de la Massa. Durant aquests últims anys, a més, s’ha invertit més de mig milió d’euros per millorar l’eficiència energètica a l’Escola/Conservatori Municipal de Música, reformant-ne tot el sistema de clima i també d’il·luminació en dues fases; i s’ha rehabilitat l’espai de La Teneria per albergar en un futur l’Escola d’Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Així, l’Ajuntament d’Igualada segueix situant el coneixement com un dels pilars de la ciutat i apostant no només per inversions en equipaments educatius públics, sinó també en la cerca de recursos a altres administracions públiques, com es va fer amb el projecte de l’Institut Badia i Margarit.

La regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, assegura que seguiran «picant a totes les portes», que «sempre s’han obert» i conclou dient que «sospito que durant aquest 2022 tindrem notícies sobre grans inversions a nivell educatiu a la nostra ciutat, com ja ho ha estat els 4 milions d’euros d’inversió d’altres administracions que es van aconseguir per a la universitat. És important que el govern de la ciutat tingui la capacitat d’atracció d’inversió pública pel coneixement i per l’atracció del talent a la nostra ciutat”.

  • Compartir