Sou a: Inici / Noticies / Comencen les xerrades “Buscant el nord” per ajudar a orientar els i les joves en el seu futur professional

Comencen les xerrades “Buscant el nord” per ajudar a orientar els i les joves en el seu futur professional

Es tracta de diferents activitats, xerrades, tallers i visites que es realitzaran de gener a març per ajudar en aquesta orientació professional tant a joves com a les seves famílies
19-01-2023
Comencen les xerrades “Buscant el nord” per ajudar a orientar els i les joves en el seu futur professional

Presentacio Buscant el Nord

El mes d’abril s’obrirà el període de preinscripció als estudis postobligatoris el que suposa per als joves un moment important de presa de decisions. Aquest any, per complementar el servei d’orientació educativa que es duu a terme als instituts d’Igualada i als equipaments juvenils de la ciutat, s’han organitzat un seguit de xerrades sota el nom “Buscant el Nord” per ajudar en aquesta orientació professional tant a joves com a les seves famílies.

La proposta d’activitats tenen diferents formats, poden ser xerrades, tallers i visites. Alguns exemples són; xerrades; I després de l’ESO què?, El camí de la formació professional, El Batxillerat i tot el seu recorregut, taller; Coneix-te i troba el teu camí, visites: Formació Professional visita l’Institut Milà i Fontanals, L’art és el teu camí? Vine a visita la Gaspar Camps, etc.

Les activitats es realitzaran durant els mesos de gener a març i conclouran amb la Fira de l’Ensenyament d’Igualada que tindrà lloc el 23 i 24 de març al recinte de l’Escorxador. Les activitats requereixen inscripció prèvia a través del web d’Igualada Jove (https://activitatsk.igualadajove.cat/).

Les xerrades “Buscant el Nord” neixen en el marc del projecte "Tu sí que vals" que pretén orientar i acompanyar els i les joves en el procés de transició de l’etapa obligatòria a la postobligatòria.

El servei d’orientació educativa de l’Ajuntament d’Igualada és un servei que ajuda a l’alumnat i dona suport als processos de transició de l’etapa obligatòria a la post obligatòria a través de l’atenció individualitzada, vetllant per atendre les necessitats de l’alumnat, fomentant l’autoconeixement i informant de les noves oportunitats laborals i sortides acadèmiques postobligatòries. Durant el primer trimestre d’aquest curs 2022-2023 s’han fet un total de 250 consultes i s’han atès un total de 170 joves. 

Els i les joves poden demanar cita a l’orientadora per email a orientacioeducativa@aj-igualada.net o whatsapp al 690793568 o a través del seu mateix institut.

  • Compartir
Pertany a: