Sou a: Inici / Noticies / Detectat un brot de concentració de Coronavirus a Igualada

Detectat un brot de concentració de Coronavirus a Igualada

Arran d’aquesta situació s’ha decretat, entre d’altres mesures, el tancament de les escoles i centres educatius d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Jorba i Òdena
11-03-2020

El Departament de Salut ha informat aquest vespre que s’ha detectat a Igualada un brot de concentració de casos de Coronavirus. Fins ara s’han confirmat 20 casos, 8 dels quals corresponen a professionals sanitaris de l’Hospital d’Igualada. Ara mateix s’està investigant la cadena de contactes de les 20 persones que han donat positiu i que de moment hi 250 contactes.

 

Arran d’aquesta situació, s’han pres les mesures següents:

 

  1. El tancament, a partir de demà, de totes les escoles, escoles bressol, instituts i d’Igualada, Jorba, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Vilanova del Camí i del campus universitari d’Igualada.

 

  1. El tancament, a partir de demà dels casals cívics de la Generalitat a Igualada, que se sumen als centres cívics municipals dels quals ja s'ha anunciat el tancament aquest matí.

 

  1. Reforç de la protecció de les persones més vulnerables en les visites a les residències i de la protecció a la gent gran.

 

  1. S'han desprogramat consultes externes, amb criteri clínic, i en funció de la disponibilitat de personal mèdic. S'han direccionat atencions més urgents cap a altres centres de salut.

 

El tancament de les escoles i centres d’ensenyament es farà efectiu a partir de demà a les 8 del matí, amb un marge de dues hores per facilitar l’organització familiar.

Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament vol transmetre un missatge de tranquil·litat i de confiança en les autoritats sanitàries del nostre país.

  • Compartir
Pertany a: