Sou a: Inici / Noticies / Finalitza una nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana

Finalitza una nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana

El curs ha recuperat el format presencial i ha comptat amb 16 participants de 10 nacionalitats diferents
23-11-2021

El passat dia 19 de novembre va finalitzar una nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana que organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada i que ha estat impartit per la Fundació Sociocultural Atlas. Aquest curs s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida.

Darrerament aquest curs es feia en línia però en aquesta edició s’ha pogut tornar a la presencialitat. Ha constat de vuit sessions durant les quals els participants s’han apropat a la història, la geografia i la cultura catalana, així com a les festes locals i el funcionament dels serveis públics. El Centre d’informació per a treballadors estrangers (CITE) i la policia local també han impartit una de les classes, així com una referent d’Atenció a la Ciutadania del CAP urbà. L’apropament als serveis municipals ha culminat amb una visita a l’Ajuntament d’Igualada on el regidor de promoció cultural i relacions institucionals Pere Camps va rebre a les alumnes i els va fer una petita explicació sobre Igualada i el seu consistori.

Enguany hi han participat 16 alumnes de fins a 10 nacionalitats diferents (Perú, Pakistan, Colòmbia, Argentina, Mèxic, Veneçuela, República Dominicana, Marroc, Uruguai i Bielorússia). Molts dels alumnes han arribat a Igualada ens els últims mesos i encara no havien tingut temps de conèixer bé la ciutat i la cultura de la societat d‘acollida. El grup ha estat molt interessat i participatiu, i l’experiència ha estat enriquidora. Per part dels participants s’ha fet una valoració molt positiva.

  • Compartir