Sou a: Inici / Noticies / Igualada amplia els dispositius de seguretat per la Festa Major i reforça la prevenció de violències masclistes amb la creació d’un corredor segur i més punts liles

Igualada amplia els dispositius de seguretat per la Festa Major i reforça la prevenció de violències masclistes amb la creació d’un corredor segur i més punts liles

El corredor, que unirà els punts de festa amb l’estació, estarà actiu de 5 a 7h divendres, dissabte i diumenge amb un dispositiu especial de Mossos i Policia Local
25-08-2022

Amb la voluntat de reforçar la seguretat durant els dies més intensos de la Festa Major d’Igualada, l’Ajuntament d’Igualada ha posat en marxa diversos dispositius per a garantir la seguretat de totes aquelles persones que vulguin gaudir de les activitats de la festa gran de la ciutat. La Festa Major recupera la normalitat en tots els seus actes, per aquest motiu es preveu que sigui participada, i en aquest sentit tant el cos de Mossos d’Esquadra com el de la Policia Local, han previst més dispositius i efectius per tal de garantir la seguretat i la prevenció en tots els actes, especialment els nocturns.

En aquesta línia, Carlota Carner, regidora de Governació ha destacat que com a novetat s’ha establert un corredor segur per part del Cos de Mossos d’Esquadra en col•laboració amb la Policia Local que estarà actiu divendres, dissabte i diumenge de matinada. Aquest dispositiu consisteix en un recorregut que uneix els espais festius i de concerts amb l’estació de busos i tren. El recorregut estarà reforçat amb presència policial amb l’objectiu de crear un itinerari segur i que previngui actes de violència masclista.

El corredor s’iniciarà des de dos punts, a la Baixada Sant Nicolau a la zona de les Barraques i des de Plaça Pius XII. El corredor estarà actiu des de les 5 de la matinada i fins les 7 del matí, tenint en compte que és la primera hora en què es pot agafar el transport públic i finalitza la festa. Des de l’Ajuntament es treballa per fer difusió d’aquest itinerari i que sigui conegut per totes les persones que participin de la festa.

Reforç dels Punts Liles durant la Festa Major

El Servei d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col•laboració de la MICOD, també posarà a disposició de la ciutadania un dispositiu de Punt Lila d’atenció a les violències sexuals i LGTBIfòbiques durant les nits de Festa Major.

S’habilitaran dos Punts Lila permanents, un al Parc Central i un al pati del Museu de la Pell, a les zones de les Barraques. A banda s’hi sumarà un reforç itinerant, les nits de dimecres a diumenge de Festa Major.

Als Punts Lila fixos del Parc Central i del Museu de la Pell hi haurà un equip de dues professionals especialitzades amb perspectiva de gènere i comptaran amb dues carpes. Una carpa oberta, des de la qual les professionals informaran, repartiran material i sensibilitzaran i, una carpa privada, destinada a atendre, intervenir, assessorar i acompanyar persones en cas que es produeixi alguna agressió.

A la vegada, cada nit hi haurà un equip de dues professionals més que realitzaran itineràncies pels diferents espais d’oci de la ciutat.

Enguany, l’Ajuntament d’Igualada ha activat un telèfon de contacte directe amb el Punt Lila, el 607 530 483, i també es repartiran polseres amb aquest número de contacte imprès.

Els Punts Lila estaran actius els dies i horaris següents:

Dimecres 24

-         Itinerant de 24 a 02 h

Dijous 25

-         Parc Central de 22 a 02 h

-         Museu de la Pell de 23 a 04 h

Divendres 26

-         Parc Central de 23 a 01 h

-         Itinerant de 01 a 05 h

-         Barraques de 23 a 06 h

Dissabte 27

-         Parc Central de 24 a 02 h

-         Itinerant de 02 a 06 h

-         Barraques de 24 a 07 h

Diumenge 28

-         Itinerant de 23 a 02 h

-         Barraques de 02 a 07 h

-         Parc Central de 24 a 05 h

A banda dels Punts Lila, es durà a terme una campanya de reforç a la sensibilització amb diferents lemes contra la violència masclista i s’ha realitzat formació d’aquest àmbit a les persones que seran a les barraques.

Els darrers anys s’està posant sobre la taula que els contextos d’oci festiu són un dels espais on les violències sexuals cap a les dones i persones LGTBI gaudeixen de més impunitat. La campanya No en deixem passar ni una ! visibilitza les violències subtils i normalitzades i posa de manifest la necessitat que tota la ciutadania en siguem agents actius a l’hora de detectar i actuar.

 

 

  • Compartir