Sou a: Inici / Noticies / Nova edició a Igualada del programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’

Nova edició a Igualada del programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’

8 escoles i més de 300 alumnes de 5è de primària participen en la 11a edició
10-01-2023
Nova edició a Igualada del programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’

CUEME altres anys

Un any més, es duu a terme a Igualada el projecte ‘Cultura emprenedora a l’Escola’, impulsat per la Diputació de Barcelona. L’objectiu d’aquest programa és que, durant un curs escolar, l’alumnat creï i gestioni una cooperativa escolar amb el suport del centre educatiu, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat.

L’Ajuntament d’Igualada i els centres educatius treballen conjuntament per la promoció i impuls de l’emprenedoria i la innovació entre l’alumnat dels diferents centres participants. Enguany el programa es desenvolupa a les escoles dels Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès, Col·legi Monalco, Mare del Diví Pastor, Escola Pia i Escola Dolors Martí i compta amb la participació de més de 300 alumnes de 5è de primària.

En global, més de 8.800 alumnes de 228 centres educatius de 98 municipis de la demarcació de Barcelona participen al projecte Cultura emprenedora a l'escola durant el curs 2022-2023. Gràcies a aquest projecte està previst que es creïn prop de 400 cooperatives escolars, 13 a Igualada a les que el servei de dinamització econòmica de l’Ajuntament d’Igualada dona suport i assessorament.

En aquest sentit, el passat mes de desembre, el consell rector de les cooperatives Maristes Brain i Hard Work dels Maristes Igualada, Green revolution team i Escooloràpies de les Escolàpies, Tarantics de l’Acadèmia Igualada, Cooperamili de l’Emili Vallès, Manual copins i Redavetscoop del col·legi Monalco, Be Green de l’escola Mare del Diví Pastor, Creative company i Pia creativa de l’Escola Pia i Domacoop i Dolors Roll de l’escola Dolors Martí van fer una sessió virtual amb IG-Nova Tecnoespai.

Durant la sessió, van presentar els estatuts i l’acta de constitució i van fer efectiva l’alta al registre de cooperatives a la tècnica d’empresa, amb qui van intercanviar impressions sobre el procés que havien seguit fins al moment per a la constitució de la cooperativa, l’elecció del consell rector, el nom i el producte que elaboraran. Igualment, els membres de la cooperativa van comentar amb al tècnic d’assessorament empresarial de l’Ajuntament d’Igualada diferents aspectes sobre l’elecció del producte, la viabilitat, la venda o l’estudi de mercat, entre altres.

Ara, la majoria de cooperatives es troben en ple procés d’elecció i producció dels productes, la venda dels quals es realitzarà durant el mes de maig-juny en un mercat.

Aquesta és l’onzena edició del projecte a la ciutat, en el marc del qual s’han registrat més de 100 cooperatives escolars. El programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’ està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada.

  • Compartir
Pertany a: