Patternalism

Quan 11/06/2021 a 10:55 a
11/07/2021 a 10:55
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Patternalism és un joc de paraules entre pattern design (disseny d’estampats) i paternalisme.

 El Museu de la Pell d'Igualada ofereix, a partir del divendres 11 de juny i fins l’11 de juliol, l’exposició Pattenalism, a la sala d'exposicions temporals.

La mostra reuneix un conjunt de peces de gran format, realitzats a partir de dibuixos fets per l’artista Patrícia Carreño Picón, com a resultat d’un camí d’autoconeixement a través de la psicoteràpia, iniciada l’any 2016 arran d’un trastorn d’ansietat. Mostren el resultat d’una cerca de patrons de comportament conscient, en substitució de patrons de comportament automatitzats: aquells que hem heretat i hem fet propis. Aquests dibuixos no es plantegen com a solucions, sinó com petites instantànies vistes durant un camí recorregut.

Els dibuixos van ser estampats a Tinda Europa, empresa d’estampació igualadina, i posteriorment intervinguts amb encoixinat per l’artista Cecília González, dotant a les peces de volum i textura.

Per dur a terme la seva intervenció, la Cecília va fer dues estades a Logronyo, els estius de 2019 i 2020, on va llogar una màquina per encoixinar de gran format. La seva premissa va ser intervenir lliurement segons allò que li demanava cadascuna de les peces, creant així els seus propis patrons.

Patricia Carreño Picón (Igualada, 1985) és artista plàstica, professora a l’Escola Municipal d’Art i Disseny La Gaspar i cofundadora d’Incòmoda.

Cecília González (Igualada, 1964) és mestra artesana, artista tèxtil i cofundadora de Desedamas, actualment està estudiant un Grau d’arts.

L'exposició es pot visitar amb entrada gratuïta de dimarts a divendres, de 10 a 14 h, les tardes de dijous i divendres, de 16 a 20 h i dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 h.

Patternalism

  • Compartir