Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Cultura / Capital de la Cultura Catalana 2022

Capital de la Cultura Catalana 2022

Igualada serà aquest any la Capital de la Cultura Catalana, aparador de la riquesa, història i singularitat cultural de la ciutat i les seves entitats

Engeguem!

alcalde_vestibulAmb l’inici d’aquest any 2022, Igualada enceta el repte de ser la Capital de la Cultura Catalana. Una oportunitat importantíssima per la ciutat i pel conjunt de les nostres entitats culturals que durant aquest any podran mostrar a tot el país la seva riquesa, història i singularitat. Igualada fa mesos que es prepara. Les associacions, entitats i agrupacions escalfen motors per fer d’aquest any un dels més especials i recordats. Un any on la cultura igualadina llueixi i mostri al món allò que som capaços de fer, fruit de la tradició que marca la nostra història i que ens fa únics. 

La Capitalitat de la Cultura Catalana és una empenta pel sector cultural que a Igualada entomem en un moment clau. La cultura ha estat un dels sectors que més ha notat la crisi provocada per la Covid. Ho hem pogut veure en els teatres i cinemes, que han hagut d’estar tancats i han reduït l’aforament, i també en la cultura popular que ha vist com, durant més d’un any i mig, les colles no han pogut actuar al carrer i mostrar la seva activitat. Ara que les restriccions ens permeten tornar a una certa normalitat, volem que la cultura ompli Igualada i que la capitalitat multipliqui el ressò de tots els actes culturals de la nostra ciutat fent-los arribi arreu de Catalunya. 

Per tal d’informar-vos de totes les activitats programades per aquest any i aprofundir en el coneixement dels protagonistes dels diferents esdeveniments, s’editaran tres revistes quadrimestrals. A les mans teniu el primer número d’aquesta publicació que recull els actes de gener a abril. Un inici de programació potentíssim amb la nostra tradicional Festa de Reis, l’estrena de la nova sala de cinema de la nostra ciutat, els 200 anys dels Tres Tombs d’Igualada o la inauguració o_cial de l’any de la capitalitat amb el Mestre Jordi Savall com a principals atractius. 

Gaudiu de l’inici d’aquest any en què Igualada serà, més que mai, cultura. 

Marc Castells i Berzosa

Alcalde d’Igualada

  • Compartir