Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Cultura / Esdeveniments culturals / 90 anys de la proclamació de la República a Igualada. 14 d’abril de 1931

90 anys de la proclamació de la República a Igualada. 14 d’abril de 1931

Igualada commemora els 90 anys de la proclamació de la 2a República amb la publicació d'un llibre editat per Efadós; una exposició a la Sala Municipal d'Exposicions i la projecció de dues pel·lícules de memòria històrica.

Un seguit d’actes per conèixer l’època més convulsa de la nostra història recent referent al projecte republicà que l'any 1931 va posar en marxa la descentralització de l’Estat amb la creació del nou Estatut per Catalunya, va reconèixer la igualtat de la dona, els seus drets polítics i especialment el dret a vot. Va engegar la reforma agrària, va implantar la laïcitat de l’Estat i l’educació pública mixta i gratuïta, que va passar de ser un privilegi a un dret de tots.
Era una generació que volia canviar al món i millorar les condicions dels treballadors a través de la cultura, la protecció social i posar fi a la monarquia.

Consulteu el programa d'actes a continuació o descarregueu-lo AQUÍ

  • Compartir