Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Cultura / Pla de suport específic al sector cultural d’Igualada - Covid19

Pla de suport específic al sector cultural d’Igualada - Covid19

L’Ajuntament d’Igualada presenta el seu pla de xoc per fer suport a la cultura: Contra el Confinament: Cultura!

Pla de suport específic al sector cultural d’Igualada. Mesures generals d’acompanyament a les entitats i al sector cultural.

Moltes de les mesures de lluita contra la pandèmia es basen en el confinament de les persones i el distanciament social, que impacten directament en una bona part de l’activitat del sector que, així com va ser dels primers que es va veure obligat a tancar, de ben segur pot ser un dels últims a recuperar la normalitat.

Som conscients del moment que vivim i no som immunes a la pressió que el sector cultural està suportant. L’Ajuntament d’Igualada, per mitjà del Departament de Promoció Cultural, es vol posar a la disposició de les entitats, per a qualsevol gestió, informació o dubte que vulgueu consultar-nos en relació a les mesures del Pla de suport al sector cultural d’Igualada, un projecte cultural de ciutat. La pandèmia de la COVID-19 ha generat una emergència sanitària global que està afectant de forma important la nostra economia i, molt especialment, el sector cultural, que s'ha vist obligat a aturar tota la seva activitat.

Aquest Pla de ciutat, entre d’altres accions vol prioritzar la interlocució i acompanyament dels sectors culturals per escoltar les seves demandes. El pla és un recull de mesures i accions impulsades des del Departament i que s’anirà ampliant des de la interlocució amb les entitats del sector. Per tant, es tracta d’un document viu, que anirà evolucionant en funció de la situació sanitària i les restriccions que la desescalada imposi en cada moment.

El Departament posa en marxa aquest Pla, amb 15 mesures que s’aniran desenvolupant per tal de protegir i fer suport al teixit cultural i donar-li tot el suport necessari a fi que, un cop finalitzada aquesta crisi sanitària, es pugui reprendre l’activitat cultural amb tota normalitat al més aviat possible.

Parlem de trobar camins per aplaçar o reprogramar les propostes culturals que s’han vist afectades, sobretot perquè creiem que tenim la responsabilitat de no deixar enrere un sector que ja s’està veient afectat per la crisi sanitària i depèn de les nostres accions que li sigui el més lleu possible, i es planteja els objectius següents:

  • Fer suport en xarxes socials i establir estratègies per mantenir l’essència de les activitats culturals del calendari festiu, en la forma que les autoritats sanitàries ho permetin en cada moment.
  • Establir les mesures i els mecanisme per intentar que l’impacte de la crisi no provoqui danys irreparables en el teixit cultural.
  • Fer costat al sector per a una represa al més ràpida possible en la mesura que les condicions sanitàries i socials ho permetin.
  • Establir una estratègia per repensar la Capitalitat de la Cultura Catalana d’Igualada, 2022, com a oportunitat per fer d'aparador de la nostra cultura, al país. En aquest sentit, activar les mesures i els mecanismes de desenvolupament.

El primer pas del Pla és el contacte permanent amb els representants dels sectors i entitats culturals, a fi de recollir les seves necessitats i propostes i poder dissenyar accions precises que siguin útils de cara a la protecció durant la crisi del teixit cultural, en aquest sentit, recollir les demandes que els sectors culturals ens facin arribar.

  • Compartir