Sou a: Entorn Comunitari i Cooperació / Control i prevenció de plagues / Prevenció del mosquit tigre

Prevenció del mosquit tigre

Logo ProteccióRecomanacions per combatre el Mosquit Tigre

El període d’activitat del mosquit tigre a Catalunya comprèn aproximadament des del mes de maig fins el mes de novembre. La millor eina per a fer front a la proliferació d’aquesta plaga és evitar que els propis ciutadans facilitin la cria dels insectes de manera involuntària i per això cal que tothom conegui què pot fer perquè això no passi.

La gran majoria de focus del mosquit tigre es troben en les propietats privades, especialment aquelles que tenen patis, terrasses, jardins i horts. Aquest mosquit es pot desenvolupar en qualsevol recipient de petites dimensions que contingui aigua durant un mínim de set dies.

mosquit tigre 1

Algunes recomanacions per combatre el mosquit tigre de manera efectiva evitant així, la seva presència i les conseqüències derivades per la nostra salut:

  • Neutralitzar els objectes que es trobin a l’aire lliure i presentin concavitats on es pugui acumular aigua. Eliminar-los definitivament si no tenen cap utilització, foradar-ne el fons perquè es buidi l’aigua o traslladar-los a un lloc cobert.
  • Els plats de test s’han de retirar i, quan això sigui impossible, vetllar perquè es mantinguin secs.
  • Els elements fixes i els objectes que no es puguin retirar, cal revisar-los dos cops per setmana i eliminar qualsevol acumulació d’aigua. Si és impossible, cal evitar que es tornin a omplir. Si això tampoc és possible, cal que els recipients es mantinguin tapats, mitjançant una tapa hermètica o una tela mosquitera prima (malla de 2 mm de mida màxima).
  • Quan sigui imprescindible tenir aigua en recipients destapats (per exemple bevedors per animals), cal que aquesta aigua es renovi dos cops per setmana, com a mínim.
  • Les piscines han de ser mantingudes tot l’any amb el tractament desinfectant habitual. Això garanteix l’absència de mosquits així com d’altres organismes indesitjables. Quan estiguin buides, s’han de mantenir completament eixutes, i això cal controlar-ho desprès de les pluges, perquè una piscina amb pocs centímetres d’aigua al fons té més risc, pel que fa a la generació de mosquits, que una piscina totalment plena.
  • Cal evitar l’acumulació d’aigua als forats dels troncs dels arbres situats a l’àmbit privat, cosa que es pot aconseguir de manera definitiva omplint-los amb àrids inerts, com ara la sorra.

mosquit tigre 2

Els propietaris o gestors d’horts o solars buits han de complir amb atenció especial les anteriors instruccions, especialment pel que fa als bidons amb gran capacitat, que es poden convertir en importants punts de cria per els mosquits i, específicament, el mosquit tigre. En cas que n’hi hagi aquests bidons s’han de tancar hermèticament amb tapes adients o bé amb tela de mosquitera.

mt

 

  • Compartir