Sou a: Inici / Serveis / Serveis socials / Servei de primera acollida

Servei de primera acollida

Regidoria responsable: Acció Social i Habitatge

Descripció del servei:

El Servei de Primera Acollida és un servei que presta l’Ajuntament d’Igualada i que està cofinançat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu de la Unió Europea. Aquest servei s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre.

El Servei de Primera Acollida pretén promoure l’autonomia personal de les persones i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania. Per aconseguir-ho ofereix un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Els continguts dels cursos es divideixen en tres mòduls:

  • Llengua: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.
  • Coneixements laborals: un mòdul sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.
  • Societat catalana: un mòdul per conèixer el municipi i els serveis de l’entorn més proper amb un mínim de 15 hores.

 


Qui pot rebre aquest servei?

Poden sol•licitar l’accés al Servei de Primera Acollida totes les persones estrangeres recent arribades empadronades a Igualada.


S'ha de pagar?

No. Aquest servei és gratuït.

Com s'hi accedeix?

L’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament o el Servei d’Atenció a les Migracions poden donar hora per accedir al servei.

Oficina d’Atenció Ciutadana
Plaça de l’Ajuntament, 1
Tel. 93.803.19.50

Servei d’Atenció a les Migracions
Espai Cívic Centre
C/Trinitat 12, 2n pis, espai 5
938031950 ext.4423


  • Compartir