Sou a: Inici / Noticies / El 24 de setembre torna el Mercat de Lletres

El 24 de setembre torna el Mercat de Lletres

La jornada comptarà amb nombroses presentacions literàries, xerrades i activitats gratuïtes per a incentivar la passió per la lectura.
14-09-2016

El proper dissabte, 24 de setembre, de 10 a 21h, el Museu de la Pell d’Igualada i l’Adoberia Bella acolliran la cinquena edició del  Mercat de Lletres, una activitat impulsada per l’Ajuntament de la ciutat amb el suport del Programa de Millora del Barri de Sant Agustí. Hi col·laboren també la Biblioteca Central, el Servei Local de Català, la Institució de les Lletres Catalanes, Llegim...? Llibreria, Artèria espai d’arts i tallers, Abacus Cooperativa, inQuiet col·laboratori creatiu i Ludoteca Sant Miquel.

L’activitat inclourà novament diferents activitats, presentacions de llibres, xerrades i conferències al voltant de la literatura, la llengua i la lectura. En aquesta ocasió hi participaran autors com Rosa Regàs, Sílvia Alcántara, Roger de Gràcia o Joan Margarit, entre molts altres.

Rosa Regàs, a les 10:30h, conversarà al voltant de les seves obres i la seva trajectòria amb l’escriptora i professora Maria Enrich. Una hora més tard, es presentarà el llibre El dia sense glòria, de Sílvia Alcántara, amb la directora de la Biblioteca, Montse Lobato. A les 12h, es durà a terme la presentació d’Educar sense cridar, d’Alba Castellví Miquel, amb Maria Santfores, mestra. Pau Badia dibuixarà i projectarà en directe, a les 13h, en la presentació de Nomdenoia.

A partir de les 12:30h s’obrirà Literatura Km 0, un espai per a la presentació col·lectiva d’obres d’autors locals. En seran protagonistes La merceria de Teresa Roig, El tiempo del negro de Mireia Rubio, Un salt al blau de Josep Maria Solà i El mar de les ombres de Joan Pinyol.

A la tarda, l’activitat es reprendrà a les 16h amb el lliurament de premis del Concurs de Microcontes, del Concurs de Poemes d’Amor i del Concurs Una Història per WhatsApp. A les 17h, Andrés Palomino presentarà el seu llibre Generació Tomàtic, acompanyat de l’actor Joan Valentí. De la seva banda, Raquel Riba Rossy, il·lustradora i dibuixant de còmics, parlarà de la seva creació, Lola Vendetta, a partir de les 18h. A les 19h, Roger de Gràcia presentarà 60 dies a Cuba acompanyat de MArilú Martínez-Ruiz, artista cubana i, per acabar, a les 20h tindrà lloc un nou recital del cicle de música i paraules De Pell Sensible, en aquest cas a l’Adoberia de Cal Granotes. No era lluny ni difícil comptarà amb la veu de Joan Margarit, el piano de Xavier Algans i el saxo de Carles Margarit. La presentació anirà a càrrec d’Antoni Dalmau.

Activitats paral·leles · A banda de les xerrades i presentacions, durant tot el dia es podran trobar parades de llibres i un espai d’entitats, una mostra de literatura local promoguda per la Biblioteca Central, l’exposició La desmesurada vida de Ramon Llull, un espai bar i un espai de lectura i de signatura de llibres.

En l’apartat dels tallers participatius, destaquen Un bosc de lletres, Respira, Mig adormits, Una catifa de guix, Quin cacau! i Blancaneu i els set nans polits. Propostes diferents per a estimular l’enginy, despertar la passió per les lletres i, en la majoria dels casos, per a gaudir-los en família.

Hi haurà també un concurs fotogràfic de la jornada a través de la xarxa Instagram, amb l’etiqueta #concursmercatdelletres i un altre concurs via Instagram, Twitter i Facebook amb l’etiqueta #pescalafalta, que convida a trobar errades lingüístiques.

Tots els detalls es poden trobar AQUÍ.

 

  • Compartir